Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S1)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Etyka biznesuprzedmiot wspólny2 / 1
Etyka pracyprzedmiot wspólny2 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny2 / 3
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa - 6 tygodniprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowejprzedmiot wspólny
Makroekonomiaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Mikroekonomiaprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Statystykaprzedmiot wspólny
Toksykologia żywności i przedmiotów użytkuprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z fizykiprzedmiot wspólny
Analiza sensorycznaprzedmiot wspólny
Metody oceny towarówprzedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Nauka o materiałachprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzania i marketinguprzedmiot wspólny
Prawo żywnościoweprzedmiot wspólny
Produkt w strategii przedsiębiorstwaprzedmiot wspólny
Alergenytowaroznawstwo żywności19 / 1
Analiza cyklu trwania produktutowaroznawstwo żywności10 / 1
Analiza instrumentalnatowaroznawstwo żywności
Analiza instrumentalnausługi turystyczne
Aparatura i inżynieria procesów produkcji żywnościtowaroznawstwo żywności
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznychusługi turystyczne
Bezpieczeństwo zdrowotne żywnościusługi turystyczne10 / 1
Bioróżnorodnośćusługi turystyczne
Chłodnictwo i przechowalnictwotowaroznawstwo żywności
Chłodnictwo i przechowalnictwousługi turystyczne
Czystość wódusługi turystyczne12 / 1
Dietetyka w żywieniu zbiorowymusługi turystyczne9 / 1
Ekonomika i organizacja produkcjitowaroznawstwo żywności18 / 1
Fizjologia człowiekausługi turystyczne
Fizjologia hydrobiontówusługi turystyczne8 / 1
Fizjologia pracyusługi turystyczne8 / 2
GMOtowaroznawstwo żywności14 / 1
Geografia turystycznausługi turystyczne
Higiena w hotelarstwieusługi turystyczne5 / 1
Higiena w produkcjitowaroznawstwo żywności4 / 1
Higiena w zakładach gastronomicznychusługi turystyczne5 / 2
Higiena w zakładach spożywczychtowaroznawstwo żywności4 / 2
Higiena żywienia dzieci, młodzieży i dorosłego człowiekatowaroznawstwo żywności5 / 1
Hotelarstwousługi turystyczne
Ichtiofauna jako atut turystycznyusługi turystyczne16 / 1
Jakość surowca i produktuusługi turystyczne
Metody molekularne w ocenie żywnościtowaroznawstwo żywności14 / 2
Mięso zwierząt łownych w gastronomiiusługi turystyczne7 / 1
Narzędzia połowu jako towartowaroznawstwo żywności8 / 1
Niedozwolone pozostałości w żywnościusługi turystyczne19 / 1
Nośniki szkodliwych organizmówusługi turystyczne10 / 2
Nurkowanie w turystyceusługi turystyczne15 / 1
Obsługa konsumentausługi turystyczne
Ocena oddziaływania produktu na środowiskotowaroznawstwo żywności15 / 1
Odnawialne źródła energii w turystycetowaroznawstwo żywności3 / 1
Opakowalnictwotowaroznawstwo żywności
Opakowania inteligentnetowaroznawstwo żywności18 / 2
Opakowania stosowane w turystyceusługi turystyczne
Organizacja sportu w turystyceusługi turystyczne14 / 1
Organizacja sportów wodnychtowaroznawstwo żywności16 / 1
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtykuusługi turystyczne
Organizacja wystaw i pokazów towarówtowaroznawstwo żywności13 / 1
Osobliwości przyrodnicze Parków Narodowych w Polsceusługi turystyczne16 / 2
Podstawy krajoznawstwausługi turystyczne
Port jako miejsce przeładunkutowaroznawstwo żywności8 / 2
Praca dyplomowa (inżynierska)przedmiot wspólny
Prawo w turystyceusługi turystyczne13 / 1
Procedury celnetowaroznawstwo żywności
Promocja w towaroznawstwietowaroznawstwo żywności6 / 1
Promocje w hotelachusługi turystyczne4 / 1
Przygotowanie wniosków na projekty dofinansowywane przez Unię i inne organizacjetowaroznawstwo żywności13 / 2
Rachunkowość i finanse przedsiębiorstwtowaroznawstwo żywności
Rachunkowość zarządcza w hotelarstwieusługi turystyczne7 / 2
Ratownictwousługi turystyczne15 / 2
Regionalne produkty mleczarskieusługi turystyczne19 / 2
Regionalne produkty z mięsatowaroznawstwo żywności7 / 1
Regionalne produkty z mlekatowaroznawstwo żywności7 / 2
Ryby i owoce morzausługi turystyczne14 / 2
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Specyfika wód przejściowychusługi turystyczne12 / 2
Specyfika wód przejściowychtowaroznawstwo żywności17 / 1
Sporty ekstremalnetowaroznawstwo żywności16 / 2
Systemy informatyczne w towaroznawstwietowaroznawstwo żywności6 / 2
Systemy rezerwacyjne w hotelarstwieusługi turystyczne4 / 2
Szkodniki i ich zwalczanietowaroznawstwo żywności11 / 1
Szkodniki w żywnościtowaroznawstwo żywności11 / 2
Towar a mody żywieniowetowaroznawstwo żywności5 / 2
Towaroznawstwo artykułów przemysłowychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych w turystyceusługi turystyczne
Towaroznawstwo biopaliwtowaroznawstwo żywności12 / 1
Towaroznawstwo materiałów budowlanychtowaroznawstwo żywności12 / 2
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowychusługi turystyczne
Towaroznawstwo produktów ubocznychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo roślinusługi turystyczne
Towaroznawstwo rybtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców roślinnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców zwierzęcychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo usługusługi turystyczne
Towaroznawstwo zwierzątusługi turystyczne
Towaroznawstwo ścieków i odpadówtowaroznawstwo żywności15 / 2
Towaroznawstwo środków czystościtowaroznawstwo żywności3 / 2
Towaroznawstwo żywnościtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo żywności ekologicznejusługi turystyczne17 / 1
Turystyka a mody i systemy żywienioweusługi turystyczne18 / 1
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo produktów roślinnychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo produktów rybnychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznychusługi turystyczne
Turystyka ekologicznausługi turystyczne18 / 2
Turystyka górskausługi turystyczne17 / 2
Turystyka wodnausługi turystyczne13 / 2
Typologia wód śródlądowychusługi turystyczne
Usługi gastronomiczneusługi turystyczne11 / 1
Usługi w hotelarstwieusługi turystyczne6 / 1
Usługi w hotelarstwietowaroznawstwo żywności9 / 1
Usługi w obrocie towarowymtowaroznawstwo żywności
Usługi w turystyceusługi turystyczne6 / 2
Usługi w turystycetowaroznawstwo żywności9 / 2
Uzdatnianie i jakość wody dla celów przemysłowych i komunalnychtowaroznawstwo żywności17 / 2
Wyposażenie zakładu gastronomicznegousługi turystyczne11 / 2
Zarys ogólnej technologii żywnościtowaroznawstwo żywności
Zarządzanie jakościątowaroznawstwo żywności
Zarządzanie jakością w turystyceusługi turystyczne
Zintegrowana polityka produktowa.towaroznawstwo żywności10 / 2
Żywienie człowieka choregousługi turystyczne9 / 2
Żywienie w turystyceusługi turystyczne
Żywność ekologicznatowaroznawstwo żywności19 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Etyka biznesuprzedmiot wspólny2 / 1
Etyka pracyprzedmiot wspólny2 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny2 / 3
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa - 6 tygodniprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowejprzedmiot wspólny
Makroekonomiaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Mikroekonomiaprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Statystykaprzedmiot wspólny
Toksykologia żywności i przedmiotów użytkuprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z fizykiprzedmiot wspólny
Analiza sensorycznaprzedmiot wspólny
Metody oceny towarówprzedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Nauka o materiałachprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzania i marketinguprzedmiot wspólny
Prawo żywnościoweprzedmiot wspólny
Produkt w strategii przedsiębiorstwaprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (inżynierska)przedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności towaroznawstwo żywności

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergenytowaroznawstwo żywności19 / 1
Analiza cyklu trwania produktutowaroznawstwo żywności10 / 1
Analiza instrumentalnatowaroznawstwo żywności
Aparatura i inżynieria procesów produkcji żywnościtowaroznawstwo żywności
Chłodnictwo i przechowalnictwotowaroznawstwo żywności
Ekonomika i organizacja produkcjitowaroznawstwo żywności18 / 1
GMOtowaroznawstwo żywności14 / 1
Higiena w produkcjitowaroznawstwo żywności4 / 1
Higiena w zakładach spożywczychtowaroznawstwo żywności4 / 2
Higiena żywienia dzieci, młodzieży i dorosłego człowiekatowaroznawstwo żywności5 / 1
Metody molekularne w ocenie żywnościtowaroznawstwo żywności14 / 2
Narzędzia połowu jako towartowaroznawstwo żywności8 / 1
Ocena oddziaływania produktu na środowiskotowaroznawstwo żywności15 / 1
Odnawialne źródła energii w turystycetowaroznawstwo żywności3 / 1
Opakowalnictwotowaroznawstwo żywności
Opakowania inteligentnetowaroznawstwo żywności18 / 2
Organizacja sportów wodnychtowaroznawstwo żywności16 / 1
Organizacja wystaw i pokazów towarówtowaroznawstwo żywności13 / 1
Port jako miejsce przeładunkutowaroznawstwo żywności8 / 2
Procedury celnetowaroznawstwo żywności
Promocja w towaroznawstwietowaroznawstwo żywności6 / 1
Przygotowanie wniosków na projekty dofinansowywane przez Unię i inne organizacjetowaroznawstwo żywności13 / 2
Rachunkowość i finanse przedsiębiorstwtowaroznawstwo żywności
Regionalne produkty z mięsatowaroznawstwo żywności7 / 1
Regionalne produkty z mlekatowaroznawstwo żywności7 / 2
Specyfika wód przejściowychtowaroznawstwo żywności17 / 1
Sporty ekstremalnetowaroznawstwo żywności16 / 2
Systemy informatyczne w towaroznawstwietowaroznawstwo żywności6 / 2
Szkodniki i ich zwalczanietowaroznawstwo żywności11 / 1
Szkodniki w żywnościtowaroznawstwo żywności11 / 2
Towar a mody żywieniowetowaroznawstwo żywności5 / 2
Towaroznawstwo artykułów przemysłowychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo biopaliwtowaroznawstwo żywności12 / 1
Towaroznawstwo materiałów budowlanychtowaroznawstwo żywności12 / 2
Towaroznawstwo produktów ubocznychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo rybtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców roślinnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców zwierzęcychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo ścieków i odpadówtowaroznawstwo żywności15 / 2
Towaroznawstwo środków czystościtowaroznawstwo żywności3 / 2
Towaroznawstwo żywnościtowaroznawstwo żywności
Usługi w hotelarstwietowaroznawstwo żywności9 / 1
Usługi w obrocie towarowymtowaroznawstwo żywności
Usługi w turystycetowaroznawstwo żywności9 / 2
Uzdatnianie i jakość wody dla celów przemysłowych i komunalnychtowaroznawstwo żywności17 / 2
Zarys ogólnej technologii żywnościtowaroznawstwo żywności
Zarządzanie jakościątowaroznawstwo żywności
Zintegrowana polityka produktowa.towaroznawstwo żywności10 / 2
Żywność ekologicznatowaroznawstwo żywności19 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności usługi turystyczne

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Analiza instrumentalnausługi turystyczne
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznychusługi turystyczne
Bezpieczeństwo zdrowotne żywnościusługi turystyczne10 / 1
Bioróżnorodnośćusługi turystyczne
Chłodnictwo i przechowalnictwousługi turystyczne
Czystość wódusługi turystyczne12 / 1
Dietetyka w żywieniu zbiorowymusługi turystyczne9 / 1
Fizjologia człowiekausługi turystyczne
Fizjologia hydrobiontówusługi turystyczne8 / 1
Fizjologia pracyusługi turystyczne8 / 2
Geografia turystycznausługi turystyczne
Higiena w hotelarstwieusługi turystyczne5 / 1
Higiena w zakładach gastronomicznychusługi turystyczne5 / 2
Hotelarstwousługi turystyczne
Ichtiofauna jako atut turystycznyusługi turystyczne16 / 1
Jakość surowca i produktuusługi turystyczne
Mięso zwierząt łownych w gastronomiiusługi turystyczne7 / 1
Niedozwolone pozostałości w żywnościusługi turystyczne19 / 1
Nośniki szkodliwych organizmówusługi turystyczne10 / 2
Nurkowanie w turystyceusługi turystyczne15 / 1
Obsługa konsumentausługi turystyczne
Opakowania stosowane w turystyceusługi turystyczne
Organizacja sportu w turystyceusługi turystyczne14 / 1
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtykuusługi turystyczne
Osobliwości przyrodnicze Parków Narodowych w Polsceusługi turystyczne16 / 2
Podstawy krajoznawstwausługi turystyczne
Prawo w turystyceusługi turystyczne13 / 1
Promocje w hotelachusługi turystyczne4 / 1
Rachunkowość zarządcza w hotelarstwieusługi turystyczne7 / 2
Ratownictwousługi turystyczne15 / 2
Regionalne produkty mleczarskieusługi turystyczne19 / 2
Ryby i owoce morzausługi turystyczne14 / 2
Specyfika wód przejściowychusługi turystyczne12 / 2
Systemy rezerwacyjne w hotelarstwieusługi turystyczne4 / 2
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych w turystyceusługi turystyczne
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowychusługi turystyczne
Towaroznawstwo roślinusługi turystyczne
Towaroznawstwo usługusługi turystyczne
Towaroznawstwo zwierzątusługi turystyczne
Towaroznawstwo żywności ekologicznejusługi turystyczne17 / 1
Turystyka a mody i systemy żywienioweusługi turystyczne18 / 1
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo produktów roślinnychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo produktów rybnychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznychusługi turystyczne
Turystyka ekologicznausługi turystyczne18 / 2
Turystyka górskausługi turystyczne17 / 2
Turystyka wodnausługi turystyczne13 / 2
Typologia wód śródlądowychusługi turystyczne
Usługi gastronomiczneusługi turystyczne11 / 1
Usługi w hotelarstwieusługi turystyczne6 / 1
Usługi w turystyceusługi turystyczne6 / 2
Wyposażenie zakładu gastronomicznegousługi turystyczne11 / 2
Zarządzanie jakością w turystyceusługi turystyczne
Żywienie człowieka choregousługi turystyczne9 / 2
Żywienie w turystyceusługi turystyczne

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Etyka biznesuprzedmiot wspólny2 / 1
Etyka pracyprzedmiot wspólny2 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny2 / 3
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa - 6 tygodniprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowejprzedmiot wspólny
Makroekonomiaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Mikroekonomiaprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Statystykaprzedmiot wspólny
Toksykologia żywności i przedmiotów użytkuprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z fizykiprzedmiot wspólny
Analiza sensorycznaprzedmiot wspólny
Metody oceny towarówprzedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Nauka o materiałachprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzania i marketinguprzedmiot wspólny
Prawo żywnościoweprzedmiot wspólny
Produkt w strategii przedsiębiorstwaprzedmiot wspólny
Alergenytowaroznawstwo żywności19 / 1
Analiza cyklu trwania produktutowaroznawstwo żywności10 / 1
Analiza instrumentalnatowaroznawstwo żywności
Analiza instrumentalnausługi turystyczne
Aparatura i inżynieria procesów produkcji żywnościtowaroznawstwo żywności
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznychusługi turystyczne
Bezpieczeństwo zdrowotne żywnościusługi turystyczne10 / 1
Bioróżnorodnośćusługi turystyczne
Chłodnictwo i przechowalnictwotowaroznawstwo żywności
Chłodnictwo i przechowalnictwousługi turystyczne
Czystość wódusługi turystyczne12 / 1
Dietetyka w żywieniu zbiorowymusługi turystyczne9 / 1
Ekonomika i organizacja produkcjitowaroznawstwo żywności18 / 1
Fizjologia człowiekausługi turystyczne
Fizjologia hydrobiontówusługi turystyczne8 / 1
Fizjologia pracyusługi turystyczne8 / 2
GMOtowaroznawstwo żywności14 / 1
Geografia turystycznausługi turystyczne
Higiena w hotelarstwieusługi turystyczne5 / 1
Higiena w produkcjitowaroznawstwo żywności4 / 1
Higiena w zakładach gastronomicznychusługi turystyczne5 / 2
Higiena w zakładach spożywczychtowaroznawstwo żywności4 / 2
Higiena żywienia dzieci, młodzieży i dorosłego człowiekatowaroznawstwo żywności5 / 1
Hotelarstwousługi turystyczne
Ichtiofauna jako atut turystycznyusługi turystyczne16 / 1
Jakość surowca i produktuusługi turystyczne
Metody molekularne w ocenie żywnościtowaroznawstwo żywności14 / 2
Mięso zwierząt łownych w gastronomiiusługi turystyczne7 / 1
Narzędzia połowu jako towartowaroznawstwo żywności8 / 1
Niedozwolone pozostałości w żywnościusługi turystyczne19 / 1
Nośniki szkodliwych organizmówusługi turystyczne10 / 2
Nurkowanie w turystyceusługi turystyczne15 / 1
Obsługa konsumentausługi turystyczne
Ocena oddziaływania produktu na środowiskotowaroznawstwo żywności15 / 1
Odnawialne źródła energii w turystycetowaroznawstwo żywności3 / 1
Opakowalnictwotowaroznawstwo żywności
Opakowania inteligentnetowaroznawstwo żywności18 / 2
Opakowania stosowane w turystyceusługi turystyczne
Organizacja sportu w turystyceusługi turystyczne14 / 1
Organizacja sportów wodnychtowaroznawstwo żywności16 / 1
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtykuusługi turystyczne
Organizacja wystaw i pokazów towarówtowaroznawstwo żywności13 / 1
Osobliwości przyrodnicze Parków Narodowych w Polsceusługi turystyczne16 / 2
Podstawy krajoznawstwausługi turystyczne
Port jako miejsce przeładunkutowaroznawstwo żywności8 / 2
Praca dyplomowa (inżynierska)przedmiot wspólny
Prawo w turystyceusługi turystyczne13 / 1
Procedury celnetowaroznawstwo żywności
Promocja w towaroznawstwietowaroznawstwo żywności6 / 1
Promocje w hotelachusługi turystyczne4 / 1
Przygotowanie wniosków na projekty dofinansowywane przez Unię i inne organizacjetowaroznawstwo żywności13 / 2
Rachunkowość i finanse przedsiębiorstwtowaroznawstwo żywności
Rachunkowość zarządcza w hotelarstwieusługi turystyczne7 / 2
Ratownictwousługi turystyczne15 / 2
Regionalne produkty mleczarskieusługi turystyczne19 / 2
Regionalne produkty z mięsatowaroznawstwo żywności7 / 1
Regionalne produkty z mlekatowaroznawstwo żywności7 / 2
Ryby i owoce morzausługi turystyczne14 / 2
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Specyfika wód przejściowychusługi turystyczne12 / 2
Specyfika wód przejściowychtowaroznawstwo żywności17 / 1
Sporty ekstremalnetowaroznawstwo żywności16 / 2
Systemy informatyczne w towaroznawstwietowaroznawstwo żywności6 / 2
Systemy rezerwacyjne w hotelarstwieusługi turystyczne4 / 2
Szkodniki i ich zwalczanietowaroznawstwo żywności11 / 1
Szkodniki w żywnościtowaroznawstwo żywności11 / 2
Towar a mody żywieniowetowaroznawstwo żywności5 / 2
Towaroznawstwo artykułów przemysłowychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych w turystyceusługi turystyczne
Towaroznawstwo biopaliwtowaroznawstwo żywności12 / 1
Towaroznawstwo materiałów budowlanychtowaroznawstwo żywności12 / 2
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowychusługi turystyczne
Towaroznawstwo produktów ubocznychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo roślinusługi turystyczne
Towaroznawstwo rybtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców roślinnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców zwierzęcychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo usługusługi turystyczne
Towaroznawstwo zwierzątusługi turystyczne
Towaroznawstwo ścieków i odpadówtowaroznawstwo żywności15 / 2
Towaroznawstwo środków czystościtowaroznawstwo żywności3 / 2
Towaroznawstwo żywnościtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo żywności ekologicznejusługi turystyczne17 / 1
Turystyka a mody i systemy żywienioweusługi turystyczne18 / 1
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo produktów roślinnychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo produktów rybnychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznychusługi turystyczne
Turystyka ekologicznausługi turystyczne18 / 2
Turystyka górskausługi turystyczne17 / 2
Turystyka wodnausługi turystyczne13 / 2
Typologia wód śródlądowychusługi turystyczne
Usługi gastronomiczneusługi turystyczne11 / 1
Usługi w hotelarstwieusługi turystyczne6 / 1
Usługi w hotelarstwietowaroznawstwo żywności9 / 1
Usługi w obrocie towarowymtowaroznawstwo żywności
Usługi w turystyceusługi turystyczne6 / 2
Usługi w turystycetowaroznawstwo żywności9 / 2
Uzdatnianie i jakość wody dla celów przemysłowych i komunalnychtowaroznawstwo żywności17 / 2
Wyposażenie zakładu gastronomicznegousługi turystyczne11 / 2
Zarys ogólnej technologii żywnościtowaroznawstwo żywności
Zarządzanie jakościątowaroznawstwo żywności
Zarządzanie jakością w turystyceusługi turystyczne
Zintegrowana polityka produktowa.towaroznawstwo żywności10 / 2
Żywienie człowieka choregousługi turystyczne9 / 2
Żywienie w turystyceusługi turystyczne
Żywność ekologicznatowaroznawstwo żywności19 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Etyka biznesuprzedmiot wspólny2 / 1
Etyka pracyprzedmiot wspólny2 / 2
Filozofiaprzedmiot wspólny2 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny1 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowa - 6 tygodniprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowejprzedmiot wspólny
Makroekonomiaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Mikroekonomiaprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Statystykaprzedmiot wspólny
Toksykologia żywności i przedmiotów użytkuprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z fizykiprzedmiot wspólny
Analiza sensorycznaprzedmiot wspólny
Metody oceny towarówprzedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Nauka o materiałachprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzania i marketinguprzedmiot wspólny
Prawo żywnościoweprzedmiot wspólny
Produkt w strategii przedsiębiorstwaprzedmiot wspólny
Analiza instrumentalnatowaroznawstwo żywności
Analiza instrumentalnausługi turystyczne
Aparatura i inżynieria procesów produkcji żywnościtowaroznawstwo żywności
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznychusługi turystyczne
Bioróżnorodnośćusługi turystyczne
Chłodnictwo i przechowalnictwotowaroznawstwo żywności
Chłodnictwo i przechowalnictwousługi turystyczne
Fizjologia człowiekausługi turystyczne
Geografia turystycznausługi turystyczne
Hotelarstwousługi turystyczne
Jakość surowca i produktuusługi turystyczne
Obsługa konsumentausługi turystyczne
Opakowalnictwotowaroznawstwo żywności
Opakowania stosowane w turystyceusługi turystyczne
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtykuusługi turystyczne
Podstawy krajoznawstwausługi turystyczne
Praca dyplomowa (inżynierska)przedmiot wspólny
Procedury celnetowaroznawstwo żywności
Rachunkowość i finanse przedsiębiorstwtowaroznawstwo żywności
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Towaroznawstwo artykułów przemysłowychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych w turystyceusługi turystyczne
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowychusługi turystyczne
Towaroznawstwo produktów ubocznychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo roślinusługi turystyczne
Towaroznawstwo rybtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców roślinnychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo surowców zwierzęcychtowaroznawstwo żywności
Towaroznawstwo usługusługi turystyczne
Towaroznawstwo zwierzątusługi turystyczne
Towaroznawstwo żywnościtowaroznawstwo żywności
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo produktów roślinnychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo produktów rybnychusługi turystyczne
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznychusługi turystyczne
Typologia wód śródlądowychusługi turystyczne
Usługi w obrocie towarowymtowaroznawstwo żywności
Zarys ogólnej technologii żywnościtowaroznawstwo żywności
Zarządzanie jakościątowaroznawstwo żywności
Zarządzanie jakością w turystyceusługi turystyczne
Żywienie w turystyceusługi turystyczne

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 19

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergenytowaroznawstwo żywności19 / 1
Żywność ekologicznatowaroznawstwo żywności19 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Analiza cyklu trwania produktutowaroznawstwo żywności10 / 1
Zintegrowana polityka produktowa.towaroznawstwo żywności10 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo zdrowotne żywnościusługi turystyczne10 / 1
Nośniki szkodliwych organizmówusługi turystyczne10 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Czystość wódusługi turystyczne12 / 1
Specyfika wód przejściowychusługi turystyczne12 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Dietetyka w żywieniu zbiorowymusługi turystyczne9 / 1
Żywienie człowieka choregousługi turystyczne9 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 18

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ekonomika i organizacja produkcjitowaroznawstwo żywności18 / 1
Opakowania inteligentnetowaroznawstwo żywności18 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Fizjologia hydrobiontówusługi turystyczne8 / 1
Fizjologia pracyusługi turystyczne8 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
GMOtowaroznawstwo żywności14 / 1
Metody molekularne w ocenie żywnościtowaroznawstwo żywności14 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Higiena w hotelarstwieusługi turystyczne5 / 1
Higiena w zakładach gastronomicznychusługi turystyczne5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Higiena w produkcjitowaroznawstwo żywności4 / 1
Higiena w zakładach spożywczychtowaroznawstwo żywności4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Higiena żywienia dzieci, młodzieży i dorosłego człowiekatowaroznawstwo żywności5 / 1
Towar a mody żywieniowetowaroznawstwo żywności5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 16

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ichtiofauna jako atut turystycznyusługi turystyczne16 / 1
Osobliwości przyrodnicze Parków Narodowych w Polsceusługi turystyczne16 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Mięso zwierząt łownych w gastronomiiusługi turystyczne7 / 1
Rachunkowość zarządcza w hotelarstwieusługi turystyczne7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Narzędzia połowu jako towartowaroznawstwo żywności8 / 1
Port jako miejsce przeładunkutowaroznawstwo żywności8 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 19

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Niedozwolone pozostałości w żywnościusługi turystyczne19 / 1
Regionalne produkty mleczarskieusługi turystyczne19 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nurkowanie w turystyceusługi turystyczne15 / 1
Ratownictwousługi turystyczne15 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ocena oddziaływania produktu na środowiskotowaroznawstwo żywności15 / 1
Towaroznawstwo ścieków i odpadówtowaroznawstwo żywności15 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Odnawialne źródła energii w turystycetowaroznawstwo żywności3 / 1
Towaroznawstwo środków czystościtowaroznawstwo żywności3 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Organizacja sportu w turystyceusługi turystyczne14 / 1
Ryby i owoce morzausługi turystyczne14 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 16

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Organizacja sportów wodnychtowaroznawstwo żywności16 / 1
Sporty ekstremalnetowaroznawstwo żywności16 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Organizacja wystaw i pokazów towarówtowaroznawstwo żywności13 / 1
Przygotowanie wniosków na projekty dofinansowywane przez Unię i inne organizacjetowaroznawstwo żywności13 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Prawo w turystyceusługi turystyczne13 / 1
Turystyka wodnausługi turystyczne13 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Promocja w towaroznawstwietowaroznawstwo żywności6 / 1
Systemy informatyczne w towaroznawstwietowaroznawstwo żywności6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Promocje w hotelachusługi turystyczne4 / 1
Systemy rezerwacyjne w hotelarstwieusługi turystyczne4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Regionalne produkty z mięsatowaroznawstwo żywności7 / 1
Regionalne produkty z mlekatowaroznawstwo żywności7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 17

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Specyfika wód przejściowychtowaroznawstwo żywności17 / 1
Uzdatnianie i jakość wody dla celów przemysłowych i komunalnychtowaroznawstwo żywności17 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Szkodniki i ich zwalczanietowaroznawstwo żywności11 / 1
Szkodniki w żywnościtowaroznawstwo żywności11 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Towaroznawstwo biopaliwtowaroznawstwo żywności12 / 1
Towaroznawstwo materiałów budowlanychtowaroznawstwo żywności12 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 17

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Towaroznawstwo żywności ekologicznejusługi turystyczne17 / 1
Turystyka górskausługi turystyczne17 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 18

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Turystyka a mody i systemy żywienioweusługi turystyczne18 / 1
Turystyka ekologicznausługi turystyczne18 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Usługi gastronomiczneusługi turystyczne11 / 1
Wyposażenie zakładu gastronomicznegousługi turystyczne11 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Usługi w hotelarstwieusługi turystyczne6 / 1
Usługi w turystyceusługi turystyczne6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Usługi w hotelarstwietowaroznawstwo żywności9 / 1
Usługi w turystycetowaroznawstwo żywności9 / 2