Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S1)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnejzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,013
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Technologia informacyjnazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,02,045

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowejzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Makroekonomiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Matematykaegzamin4,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Ochrona środowiskazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,030
Statystykazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Analiza sensorycznaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne3,01,030

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etyka biznesuzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0451
2 Etyka pracyzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0451
3 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0451