Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S1)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Chłodnictwo i przechowalnictwozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Opakowalnictwoegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,030
Rachunkowość i finanse przedsiębiorstwzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,02,030
Towaroznawstwo artykułów przemysłowychzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,030
Towaroznawstwo żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,060
wykładyaudytoryjne2,01,030
Usługi w obrocie towarowymzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,030
Zarys ogólnej technologii żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0304
laboratoriapraktyczne2,02,0605
laboratoriapraktyczne3,02,0606
2 Język niemieckiegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,01,0303
laboratoriapraktyczne1,01,0304
laboratoriapraktyczne2,02,0605
laboratoriapraktyczne3,02,0606

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena w produkcjiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0263
laboratoriapraktyczne2,02,0263
2 Higiena w zakładach spożywczychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0263
wykładyaudytoryjne2,01,0263