Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Ekonomiczny - Turystyka i rekreacja (N1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy (angielski I)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy (angielski II)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy (angielski III)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy (niemiecki I)przedmiot wspólny12 / 2
Język obcy (niemiecki II)przedmiot wspólny13 / 2
Język obcy (niemiecki III)przedmiot wspólny14 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka Iprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka IIprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Agroturystykaprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny3 / 1
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny9 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny6 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Hipoterapiaprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie środowiska i ochrona przyrodyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 2
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny6 / 2
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 3
Matematyka IIprzedmiot wspólny7 / 1
Metodologia badań naukowych Iprzedmiot wspólny2 / 1
Metodologia badań naukowych IIprzedmiot wspólny7 / 2
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny3 / 2
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny9 / 2
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny4 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny10 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystykiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Produkcja roślinna i zwierzęcaprzedmiot wspólny
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny2 / 2
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny7 / 3
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny4 / 2
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny10 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny5 / 1
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny11 / 1
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny2 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny8 / 1
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny5 / 2
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny11 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny2 / 4
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny8 / 2
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny5 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny11 / 3
Turystyka uzdrowiskowaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy (angielski I)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy (angielski II)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy (angielski III)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy (niemiecki I)przedmiot wspólny12 / 2
Język obcy (niemiecki II)przedmiot wspólny13 / 2
Język obcy (niemiecki III)przedmiot wspólny14 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka Iprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka IIprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Agroturystykaprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny3 / 1
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny9 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny6 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Hipoterapiaprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie środowiska i ochrona przyrodyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 2
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny6 / 2
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 3
Matematyka IIprzedmiot wspólny7 / 1
Metodologia badań naukowych Iprzedmiot wspólny2 / 1
Metodologia badań naukowych IIprzedmiot wspólny7 / 2
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny3 / 2
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny9 / 2
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny4 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny10 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystykiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Produkcja roślinna i zwierzęcaprzedmiot wspólny
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny2 / 2
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny7 / 3
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny4 / 2
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny10 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny5 / 1
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny11 / 1
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny2 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny8 / 1
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny5 / 2
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny11 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny2 / 4
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny8 / 2
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny5 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny11 / 3
Turystyka uzdrowiskowaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy (angielski I)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy (angielski II)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy (angielski III)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy (niemiecki I)przedmiot wspólny12 / 2
Język obcy (niemiecki II)przedmiot wspólny13 / 2
Język obcy (niemiecki III)przedmiot wspólny14 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka Iprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka IIprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Agroturystykaprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny3 / 1
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny9 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny6 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Hipoterapiaprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie środowiska i ochrona przyrodyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 2
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny6 / 2
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 3
Matematyka IIprzedmiot wspólny7 / 1
Metodologia badań naukowych Iprzedmiot wspólny2 / 1
Metodologia badań naukowych IIprzedmiot wspólny7 / 2
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny3 / 2
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny9 / 2
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny4 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny10 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystykiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Produkcja roślinna i zwierzęcaprzedmiot wspólny
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny2 / 2
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny7 / 3
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny4 / 2
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny10 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny5 / 1
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny11 / 1
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny2 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny8 / 1
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny5 / 2
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny11 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny2 / 4
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny8 / 2
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny5 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny11 / 3
Turystyka uzdrowiskowaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka Iprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka IIprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Agroturystykaprzedmiot wspólny
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Hipoterapiaprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie środowiska i ochrona przyrodyprzedmiot wspólny
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystykiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Produkcja roślinna i zwierzęcaprzedmiot wspólny
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski I)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy (niemiecki I)przedmiot wspólny12 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski II)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy (niemiecki II)przedmiot wspólny13 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski III)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy (niemiecki III)przedmiot wspólny14 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny3 / 1
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny3 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny9 / 1
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny9 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 2
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny6 / 1
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Matematyka IIprzedmiot wspólny7 / 1
Metodologia badań naukowych IIprzedmiot wspólny7 / 2
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny7 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Metodologia badań naukowych Iprzedmiot wspólny2 / 1
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny2 / 2
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny2 / 3
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny2 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny4 / 1
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny10 / 1
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny10 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny5 / 1
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny5 / 2
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny5 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny11 / 1
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny11 / 2
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny11 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny8 / 1
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny8 / 2