Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana (S2)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny1 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przedmiot humanistyczno - społecznyprzedmiot wspólny2 / 1
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Praktyka laboratoryjna - 4 tygodnieprzedmiot wspólny
Antybiotyki i lekoopornośćprzedmiot wspólny
Bakteryjne grzybicze i wirusowe choroby roślinprzedmiot wspólny
Biologia zakażeńprzedmiot wspólny
Diagnostyka laboratoryjnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Hodowle komórkowe i ich wykorzystanieprzedmiot wspólny
Korozja mikrobiologicznaprzedmiot wspólny
Modyfikacje genetyczneprzedmiot wspólny
Pracownia magisterskaprzedmiot wspólny
Specjalistyczne techniki mikroskopoweprzedmiot wspólny
Sterylizacja i sanityzacjaprzedmiot wspólny
Synteza biopolimerówprzedmiot wspólny
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychprzedmiot wspólny
Alergie i alergenyprzedmiot wspólny11 / 1
Bezpieczeństwo i higiena podróżnychprzedmiot wspólny9 / 1
Bioinformatykaprzedmiot wspólny6 / 1
Biologiczne metody w ocenie toksyczności skażenia środowiskaprzedmiot wspólny4 / 1
Biorafinacje i biomembranyprzedmiot wspólny3 / 1
Choroby tropikalneprzedmiot wspólny9 / 2
Czynniki zagrożenia biologicznego stwarzane przez hydrobiontyprzedmiot wspólny5 / 1
Immunopatologiaprzedmiot wspólny11 / 2
Mikroalgi i ich wykorzystanie w biotechnologiiprzedmiot wspólny3 / 2
Mikrobiologia farmaceutycznaprzedmiot wspólny8 / 1
Mikrobiologia kosmetycznaprzedmiot wspólny8 / 2
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny10 / 1
Niekonwencjonalne metody walki z patogenamiprzedmiot wspólny7 / 1
Organizmy wodne zagrażające zdrowiu i życiuprzedmiot wspólny5 / 2
Statystyka w naukach przyrodniczychprzedmiot wspólny6 / 2
Szybkie metody diagnostyczneprzedmiot wspólny7 / 2
Toksykologia szczegółowaprzedmiot wspólny4 / 2
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywnościprzedmiot wspólny10 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny1 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przedmiot humanistyczno - społecznyprzedmiot wspólny2 / 1
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Praktyka laboratoryjna - 4 tygodnieprzedmiot wspólny
Antybiotyki i lekoopornośćprzedmiot wspólny
Bakteryjne grzybicze i wirusowe choroby roślinprzedmiot wspólny
Biologia zakażeńprzedmiot wspólny
Diagnostyka laboratoryjnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Hodowle komórkowe i ich wykorzystanieprzedmiot wspólny
Korozja mikrobiologicznaprzedmiot wspólny
Modyfikacje genetyczneprzedmiot wspólny
Pracownia magisterskaprzedmiot wspólny
Specjalistyczne techniki mikroskopoweprzedmiot wspólny
Sterylizacja i sanityzacjaprzedmiot wspólny
Synteza biopolimerówprzedmiot wspólny
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychprzedmiot wspólny
Alergie i alergenyprzedmiot wspólny11 / 1
Bezpieczeństwo i higiena podróżnychprzedmiot wspólny9 / 1
Bioinformatykaprzedmiot wspólny6 / 1
Biologiczne metody w ocenie toksyczności skażenia środowiskaprzedmiot wspólny4 / 1
Biorafinacje i biomembranyprzedmiot wspólny3 / 1
Choroby tropikalneprzedmiot wspólny9 / 2
Czynniki zagrożenia biologicznego stwarzane przez hydrobiontyprzedmiot wspólny5 / 1
Immunopatologiaprzedmiot wspólny11 / 2
Mikroalgi i ich wykorzystanie w biotechnologiiprzedmiot wspólny3 / 2
Mikrobiologia farmaceutycznaprzedmiot wspólny8 / 1
Mikrobiologia kosmetycznaprzedmiot wspólny8 / 2
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny10 / 1
Niekonwencjonalne metody walki z patogenamiprzedmiot wspólny7 / 1
Organizmy wodne zagrażające zdrowiu i życiuprzedmiot wspólny5 / 2
Statystyka w naukach przyrodniczychprzedmiot wspólny6 / 2
Szybkie metody diagnostyczneprzedmiot wspólny7 / 2
Toksykologia szczegółowaprzedmiot wspólny4 / 2
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywnościprzedmiot wspólny10 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny1 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny1 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przedmiot humanistyczno - społecznyprzedmiot wspólny2 / 1
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Praktyka laboratoryjna - 4 tygodnieprzedmiot wspólny
Antybiotyki i lekoopornośćprzedmiot wspólny
Bakteryjne grzybicze i wirusowe choroby roślinprzedmiot wspólny
Biologia zakażeńprzedmiot wspólny
Diagnostyka laboratoryjnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Hodowle komórkowe i ich wykorzystanieprzedmiot wspólny
Korozja mikrobiologicznaprzedmiot wspólny
Modyfikacje genetyczneprzedmiot wspólny
Pracownia magisterskaprzedmiot wspólny
Specjalistyczne techniki mikroskopoweprzedmiot wspólny
Sterylizacja i sanityzacjaprzedmiot wspólny
Synteza biopolimerówprzedmiot wspólny
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychprzedmiot wspólny
Alergie i alergenyprzedmiot wspólny11 / 1
Bezpieczeństwo i higiena podróżnychprzedmiot wspólny9 / 1
Bioinformatykaprzedmiot wspólny6 / 1
Biologiczne metody w ocenie toksyczności skażenia środowiskaprzedmiot wspólny4 / 1
Biorafinacje i biomembranyprzedmiot wspólny3 / 1
Choroby tropikalneprzedmiot wspólny9 / 2
Czynniki zagrożenia biologicznego stwarzane przez hydrobiontyprzedmiot wspólny5 / 1
Immunopatologiaprzedmiot wspólny11 / 2
Mikroalgi i ich wykorzystanie w biotechnologiiprzedmiot wspólny3 / 2
Mikrobiologia farmaceutycznaprzedmiot wspólny8 / 1
Mikrobiologia kosmetycznaprzedmiot wspólny8 / 2
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny10 / 1
Niekonwencjonalne metody walki z patogenamiprzedmiot wspólny7 / 1
Organizmy wodne zagrażające zdrowiu i życiuprzedmiot wspólny5 / 2
Statystyka w naukach przyrodniczychprzedmiot wspólny6 / 2
Szybkie metody diagnostyczneprzedmiot wspólny7 / 2
Toksykologia szczegółowaprzedmiot wspólny4 / 2
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywnościprzedmiot wspólny10 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny1 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny1 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Szkolenie bhpprzedmiot wspólny
Praktyka laboratoryjna - 4 tygodnieprzedmiot wspólny
Antybiotyki i lekoopornośćprzedmiot wspólny
Bakteryjne grzybicze i wirusowe choroby roślinprzedmiot wspólny
Biologia zakażeńprzedmiot wspólny
Diagnostyka laboratoryjnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Hodowle komórkowe i ich wykorzystanieprzedmiot wspólny
Korozja mikrobiologicznaprzedmiot wspólny
Modyfikacje genetyczneprzedmiot wspólny
Pracownia magisterskaprzedmiot wspólny
Specjalistyczne techniki mikroskopoweprzedmiot wspólny
Sterylizacja i sanityzacjaprzedmiot wspólny
Synteza biopolimerówprzedmiot wspólny
Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Przedmiot humanistyczno - społecznyprzedmiot wspólny2 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Alergie i alergenyprzedmiot wspólny11 / 1
Immunopatologiaprzedmiot wspólny11 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena podróżnychprzedmiot wspólny9 / 1
Choroby tropikalneprzedmiot wspólny9 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioinformatykaprzedmiot wspólny6 / 1
Statystyka w naukach przyrodniczychprzedmiot wspólny6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologiczne metody w ocenie toksyczności skażenia środowiskaprzedmiot wspólny4 / 1
Toksykologia szczegółowaprzedmiot wspólny4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biorafinacje i biomembranyprzedmiot wspólny3 / 1
Mikroalgi i ich wykorzystanie w biotechnologiiprzedmiot wspólny3 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Czynniki zagrożenia biologicznego stwarzane przez hydrobiontyprzedmiot wspólny5 / 1
Organizmy wodne zagrażające zdrowiu i życiuprzedmiot wspólny5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Mikrobiologia farmaceutycznaprzedmiot wspólny8 / 1
Mikrobiologia kosmetycznaprzedmiot wspólny8 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny10 / 1
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywnościprzedmiot wspólny10 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Niekonwencjonalne metody walki z patogenamiprzedmiot wspólny7 / 1
Szybkie metody diagnostyczneprzedmiot wspólny7 / 2