Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Żywienie człowieka - promocja zdrowia

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Chemia żywności w kontekście jej właściwości prozdrowotnychzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne6,01,4401
Czynniki wpływające na zachowania żywieniowe człowiekazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne4,01,2383
Dietetykazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,00,5142
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,00,4122
Egzamin końcowyzaliczenie5,0wykładyaudytoryjne5,00,013
Metodyka nauczania przedmiotów zawodowychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,4103
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,00,3103
Mody i systemy żywieniowezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,00,4123
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,00,483
Podstawy higieny żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,00,5142
laboratoriapraktyczne1,00,3102
Podstawy żywienia człowiekazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,5121
Szkolenie z zakresu obsługi programów komputerowych dotyczących oceny sposobu żywieniazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,00,123
Technologia przygotowywania potrawzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,471
laboratoriapraktyczne2,00,4141
Toksykologia żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,4142
Ustawodawstwo żywnościowezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,381

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Antropometryczna analiza stanu odżywieniazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,00,262
Fizjologia człowieka z elementami anatomiizaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,00,4141
laboratoriapraktyczne3,00,5141
Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,2102

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Alergie pokarmowezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,4143
Edukacja i poradnictwo żywieniowezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,00,3102
Fizjologia żywienia człowiekazaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,01,0212
laboratoriapraktyczne3,00,7182
Zioła i przyprawy w żywieniu człowiekazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,5113
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,00,5143
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,00,483