Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Żywienie człowieka - promocja zdrowia

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Czynniki wpływające na zachowania żywieniowe człowiekazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne4,01,238
Egzamin końcowyzaliczenie5,0wykładyaudytoryjne5,00,01
Metodyka nauczania przedmiotów zawodowychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,410
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,00,310
Mody i systemy żywieniowezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,00,412
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,00,48
Szkolenie z zakresu obsługi programów komputerowych dotyczących oceny sposobu żywieniazaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne1,00,12

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Alergie pokarmowezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,414
Zioła i przyprawy w żywieniu człowiekazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,511
Żywienie w różnych stanach fizjologicznychzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,00,514
ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,00,48