Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Żywienie człowieka - promocja zdrowia
Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 1:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Chemia żywności w kontekście jej właściwości prozdrowotnych | zaliczenie | 6,0 | wykłady | audytoryjne | 6,0 | 1,4 | 40 |
Podstawy żywienia człowieka | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,5 | 12 |
Technologia przygotowywania potraw | zaliczenie | 3,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,4 | 7 |
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 0,4 | 14 | |||
Ustawodawstwo żywnościowe | zaliczenie | 1,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 8 |
Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Fizjologia człowieka z elementami anatomii | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 0,4 | 14 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 0,5 | 14 |