Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Analiza instrumentalna żywnościprzedmiot wspólny8 / 1
Ekonomia z elementami prawaprzedmiot wspólny
Ergonomia pracyprzedmiot wspólny1 / 1
Etykaprzedmiot wspólny4 / 1
Filozofiaprzedmiot wspólny4 / 2
Higiena i bezpieczeństwo w produkcji żywnościprzedmiot wspólny
Higiena pracyprzedmiot wspólny1 / 2
Instrumentalne metody oceny bezpieczeństwa żywnościprzedmiot wspólny8 / 2
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny3 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny3 / 2
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia żywnościprzedmiot wspólny
Mikrobiologiczne kryteria bezpieczeństwa w procesach produkcyjnychprzedmiot wspólny21 / 1
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywnościprzedmiot wspólny10 / 1
Monitoring mikrobiologiczny procesów produkcyjnychprzedmiot wspólny21 / 2
Nowoczesne metody utrwalania żywnościprzedmiot wspólny12 / 1
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizmy inwazyjne w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny5 / 1
Parazytologiczne zagrożenia surowców żywnościowychprzedmiot wspólny
Patogeny w żywościprzedmiot wspólny10 / 2
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny4 / 3
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny4 / 4
Substancje biologicznie czynne a bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny20 / 1
Szkodniki w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny5 / 2
Techniki informacyjne z elementami statystykiprzedmiot wspólny2 / 1
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny2 / 2
Toksykologia żywnościprzedmiot wspólny
Utrwalanie żywności a jej bezpieczeństwoprzedmiot wspólny12 / 2
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Wykrywanie związków biologicznie czynnych w żywnościprzedmiot wspólny20 / 2
Zabezpieczenie chłodnicze żywnościprzedmiot wspólny
Zagrożenia chemiczne i fizyczne w żywnościprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemia nieorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia organicznaprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Bezpieczeństwo zdrowotne konsumentaprzedmiot wspólny7 / 1
Chemia żywnościprzedmiot wspólny
Dodatki do żywnościprzedmiot wspólny18 / 1
Dystrybucja żywnościprzedmiot wspólny15 / 1
Fizjologia człowieka z elementami anatomiiprzedmiot wspólny
Logistyczne zarządzanie łańcuchem żywnościowymprzedmiot wspólny15 / 2
Mikrobiologia przemysłowaprzedmiot wspólny9 / 1
Ochrona zdrowia publicznegoprzedmiot wspólny7 / 2
Opakowalnictwoprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny9 / 2
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Prawo żywnościoweprzedmiot wspólny
Produkty uboczne w przemyśle rolno-spożywczymprzedmiot wspólny19 / 1
Przetwórstwo surowców pochodzenia wodnegoprzedmiot wspólny
Substancje pomocnicze w przetwórstwie żywnościprzedmiot wspólny18 / 2
Technologia mleczarskaprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny
Towaroznawstwo i znakowanie żywnościprzedmiot wspólny
Utylizacja i zagospodarowane produktów ubocznychprzedmiot wspólny19 / 2
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Analiza sensoryczna żywnościprzedmiot wspólny6 / 1
Aspekty ekologiczne w łańcuchu żywnościowymprzedmiot wspólny13 / 1
Bezpieczeństwo żywności w obrocie międzynarodowymprzedmiot wspólny14 / 1
Globalizacja a bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny14 / 2
Modyfikacje genetyczne surowców żywnościowychprzedmiot wspólny16 / 1
Normalizacja, standaryzacja i certyfikacja żywnościprzedmiot wspólny17 / 1
Organizacje nadzoru w gospodarce żywnościowejprzedmiot wspólny
Podstawy biologii molekularnej i inżynierii genetycznejprzedmiot wspólny11 / 1
Sensoryczne metody oceny jakości żywnościprzedmiot wspólny6 / 2
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościprzedmiot wspólny
Techniki biologii molekularnej w analizie żywnościprzedmiot wspólny11 / 2
Wdrażanie systemów zarządzania w przetwórstwie żywnościprzedmiot wspólny17 / 2
Zarządzanie środowiskiem w produkcji żywnościprzedmiot wspólny13 / 2
Żywność genetycznie modyfikowanaprzedmiot wspólny16 / 2
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Biuro karierprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie z zakresu praw i obowiązków studentaprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Analiza instrumentalna żywnościprzedmiot wspólny8 / 1
Ekonomia z elementami prawaprzedmiot wspólny
Ergonomia pracyprzedmiot wspólny1 / 1
Etykaprzedmiot wspólny4 / 1
Filozofiaprzedmiot wspólny4 / 2
Higiena i bezpieczeństwo w produkcji żywnościprzedmiot wspólny
Higiena pracyprzedmiot wspólny1 / 2
Instrumentalne metody oceny bezpieczeństwa żywnościprzedmiot wspólny8 / 2
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny3 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny3 / 2
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia żywnościprzedmiot wspólny
Mikrobiologiczne kryteria bezpieczeństwa w procesach produkcyjnychprzedmiot wspólny21 / 1
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywnościprzedmiot wspólny10 / 1
Monitoring mikrobiologiczny procesów produkcyjnychprzedmiot wspólny21 / 2
Nowoczesne metody utrwalania żywnościprzedmiot wspólny12 / 1
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizmy inwazyjne w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny5 / 1
Parazytologiczne zagrożenia surowców żywnościowychprzedmiot wspólny
Patogeny w żywościprzedmiot wspólny10 / 2
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny4 / 3
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny4 / 4
Substancje biologicznie czynne a bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny20 / 1
Szkodniki w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny5 / 2
Techniki informacyjne z elementami statystykiprzedmiot wspólny2 / 1
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny2 / 2
Toksykologia żywnościprzedmiot wspólny
Utrwalanie żywności a jej bezpieczeństwoprzedmiot wspólny12 / 2
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Wykrywanie związków biologicznie czynnych w żywnościprzedmiot wspólny20 / 2
Zabezpieczenie chłodnicze żywnościprzedmiot wspólny
Zagrożenia chemiczne i fizyczne w żywnościprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemia nieorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia organicznaprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Bezpieczeństwo zdrowotne konsumentaprzedmiot wspólny7 / 1
Chemia żywnościprzedmiot wspólny
Dodatki do żywnościprzedmiot wspólny18 / 1
Dystrybucja żywnościprzedmiot wspólny15 / 1
Fizjologia człowieka z elementami anatomiiprzedmiot wspólny
Logistyczne zarządzanie łańcuchem żywnościowymprzedmiot wspólny15 / 2
Mikrobiologia przemysłowaprzedmiot wspólny9 / 1
Ochrona zdrowia publicznegoprzedmiot wspólny7 / 2
Opakowalnictwoprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny9 / 2
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Prawo żywnościoweprzedmiot wspólny
Produkty uboczne w przemyśle rolno-spożywczymprzedmiot wspólny19 / 1
Przetwórstwo surowców pochodzenia wodnegoprzedmiot wspólny
Substancje pomocnicze w przetwórstwie żywnościprzedmiot wspólny18 / 2
Technologia mleczarskaprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny
Towaroznawstwo i znakowanie żywnościprzedmiot wspólny
Utylizacja i zagospodarowane produktów ubocznychprzedmiot wspólny19 / 2
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Analiza sensoryczna żywnościprzedmiot wspólny6 / 1
Aspekty ekologiczne w łańcuchu żywnościowymprzedmiot wspólny13 / 1
Bezpieczeństwo żywności w obrocie międzynarodowymprzedmiot wspólny14 / 1
Globalizacja a bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny14 / 2
Modyfikacje genetyczne surowców żywnościowychprzedmiot wspólny16 / 1
Normalizacja, standaryzacja i certyfikacja żywnościprzedmiot wspólny17 / 1
Organizacje nadzoru w gospodarce żywnościowejprzedmiot wspólny
Podstawy biologii molekularnej i inżynierii genetycznejprzedmiot wspólny11 / 1
Sensoryczne metody oceny jakości żywnościprzedmiot wspólny6 / 2
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościprzedmiot wspólny
Techniki biologii molekularnej w analizie żywnościprzedmiot wspólny11 / 2
Wdrażanie systemów zarządzania w przetwórstwie żywnościprzedmiot wspólny17 / 2
Zarządzanie środowiskiem w produkcji żywnościprzedmiot wspólny13 / 2
Żywność genetycznie modyfikowanaprzedmiot wspólny16 / 2
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Biuro karierprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie z zakresu praw i obowiązków studentaprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Analiza instrumentalna żywnościprzedmiot wspólny8 / 1
Ekonomia z elementami prawaprzedmiot wspólny
Ergonomia pracyprzedmiot wspólny1 / 1
Etykaprzedmiot wspólny4 / 1
Filozofiaprzedmiot wspólny4 / 2
Higiena i bezpieczeństwo w produkcji żywnościprzedmiot wspólny
Higiena pracyprzedmiot wspólny1 / 2
Instrumentalne metody oceny bezpieczeństwa żywnościprzedmiot wspólny8 / 2
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny3 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny3 / 2
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia żywnościprzedmiot wspólny
Mikrobiologiczne kryteria bezpieczeństwa w procesach produkcyjnychprzedmiot wspólny21 / 1
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywnościprzedmiot wspólny10 / 1
Monitoring mikrobiologiczny procesów produkcyjnychprzedmiot wspólny21 / 2
Nowoczesne metody utrwalania żywnościprzedmiot wspólny12 / 1
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizmy inwazyjne w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny5 / 1
Parazytologiczne zagrożenia surowców żywnościowychprzedmiot wspólny
Patogeny w żywościprzedmiot wspólny10 / 2
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny4 / 3
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny4 / 4
Substancje biologicznie czynne a bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny20 / 1
Szkodniki w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny5 / 2
Techniki informacyjne z elementami statystykiprzedmiot wspólny2 / 1
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny2 / 2
Toksykologia żywnościprzedmiot wspólny
Utrwalanie żywności a jej bezpieczeństwoprzedmiot wspólny12 / 2
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Wykrywanie związków biologicznie czynnych w żywnościprzedmiot wspólny20 / 2
Zabezpieczenie chłodnicze żywnościprzedmiot wspólny
Zagrożenia chemiczne i fizyczne w żywnościprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemia nieorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia organicznaprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Bezpieczeństwo zdrowotne konsumentaprzedmiot wspólny7 / 1
Chemia żywnościprzedmiot wspólny
Dodatki do żywnościprzedmiot wspólny18 / 1
Dystrybucja żywnościprzedmiot wspólny15 / 1
Fizjologia człowieka z elementami anatomiiprzedmiot wspólny
Logistyczne zarządzanie łańcuchem żywnościowymprzedmiot wspólny15 / 2
Mikrobiologia przemysłowaprzedmiot wspólny9 / 1
Ochrona zdrowia publicznegoprzedmiot wspólny7 / 2
Opakowalnictwoprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny9 / 2
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Prawo żywnościoweprzedmiot wspólny
Produkty uboczne w przemyśle rolno-spożywczymprzedmiot wspólny19 / 1
Przetwórstwo surowców pochodzenia wodnegoprzedmiot wspólny
Substancje pomocnicze w przetwórstwie żywnościprzedmiot wspólny18 / 2
Technologia mleczarskaprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny
Towaroznawstwo i znakowanie żywnościprzedmiot wspólny
Utylizacja i zagospodarowane produktów ubocznychprzedmiot wspólny19 / 2
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Analiza sensoryczna żywnościprzedmiot wspólny6 / 1
Aspekty ekologiczne w łańcuchu żywnościowymprzedmiot wspólny13 / 1
Bezpieczeństwo żywności w obrocie międzynarodowymprzedmiot wspólny14 / 1
Globalizacja a bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny14 / 2
Modyfikacje genetyczne surowców żywnościowychprzedmiot wspólny16 / 1
Normalizacja, standaryzacja i certyfikacja żywnościprzedmiot wspólny17 / 1
Organizacje nadzoru w gospodarce żywnościowejprzedmiot wspólny
Podstawy biologii molekularnej i inżynierii genetycznejprzedmiot wspólny11 / 1
Sensoryczne metody oceny jakości żywnościprzedmiot wspólny6 / 2
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościprzedmiot wspólny
Techniki biologii molekularnej w analizie żywnościprzedmiot wspólny11 / 2
Wdrażanie systemów zarządzania w przetwórstwie żywnościprzedmiot wspólny17 / 2
Zarządzanie środowiskiem w produkcji żywnościprzedmiot wspólny13 / 2
Żywność genetycznie modyfikowanaprzedmiot wspólny16 / 2
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Biuro karierprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie z zakresu praw i obowiązków studentaprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Analiza instrumentalna żywnościprzedmiot wspólny8 / 1
Instrumentalne metody oceny bezpieczeństwa żywnościprzedmiot wspólny8 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ekonomia z elementami prawaprzedmiot wspólny
Higiena i bezpieczeństwo w produkcji żywnościprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia żywnościprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Parazytologiczne zagrożenia surowców żywnościowychprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowejprzedmiot wspólny
Seminarium dyplomoweprzedmiot wspólny
Toksykologia żywnościprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Zabezpieczenie chłodnicze żywnościprzedmiot wspólny
Zagrożenia chemiczne i fizyczne w żywnościprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Chemia nieorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia organicznaprzedmiot wspólny
Fizyka z elementami biofizykiprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Chemia żywnościprzedmiot wspólny
Fizjologia człowieka z elementami anatomiiprzedmiot wspólny
Opakowalnictwoprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Prawo żywnościoweprzedmiot wspólny
Przetwórstwo surowców pochodzenia wodnegoprzedmiot wspólny
Technologia mleczarskaprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia roślinnegoprzedmiot wspólny
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny
Towaroznawstwo i znakowanie żywnościprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Organizacje nadzoru w gospodarce żywnościowejprzedmiot wspólny
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie - Biuro karierprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie z zakresu praw i obowiązków studentaprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Ergonomia pracyprzedmiot wspólny1 / 1
Higiena pracyprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Etykaprzedmiot wspólny4 / 1
Filozofiaprzedmiot wspólny4 / 2
Psychologiaprzedmiot wspólny4 / 3
Socjologiaprzedmiot wspólny4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny3 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny3 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 21

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Mikrobiologiczne kryteria bezpieczeństwa w procesach produkcyjnychprzedmiot wspólny21 / 1
Monitoring mikrobiologiczny procesów produkcyjnychprzedmiot wspólny21 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywnościprzedmiot wspólny10 / 1
Patogeny w żywościprzedmiot wspólny10 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nowoczesne metody utrwalania żywnościprzedmiot wspólny12 / 1
Utrwalanie żywności a jej bezpieczeństwoprzedmiot wspólny12 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Organizmy inwazyjne w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny5 / 1
Szkodniki w przemyśle spożywczymprzedmiot wspólny5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 20

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Substancje biologicznie czynne a bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny20 / 1
Wykrywanie związków biologicznie czynnych w żywnościprzedmiot wspólny20 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Techniki informacyjne z elementami statystykiprzedmiot wspólny2 / 1
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo zdrowotne konsumentaprzedmiot wspólny7 / 1
Ochrona zdrowia publicznegoprzedmiot wspólny7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 18

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Dodatki do żywnościprzedmiot wspólny18 / 1
Substancje pomocnicze w przetwórstwie żywnościprzedmiot wspólny18 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Dystrybucja żywnościprzedmiot wspólny15 / 1
Logistyczne zarządzanie łańcuchem żywnościowymprzedmiot wspólny15 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Mikrobiologia przemysłowaprzedmiot wspólny9 / 1
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny9 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 19

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Produkty uboczne w przemyśle rolno-spożywczymprzedmiot wspólny19 / 1
Utylizacja i zagospodarowane produktów ubocznychprzedmiot wspólny19 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Analiza sensoryczna żywnościprzedmiot wspólny6 / 1
Sensoryczne metody oceny jakości żywnościprzedmiot wspólny6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Aspekty ekologiczne w łańcuchu żywnościowymprzedmiot wspólny13 / 1
Zarządzanie środowiskiem w produkcji żywnościprzedmiot wspólny13 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo żywności w obrocie międzynarodowymprzedmiot wspólny14 / 1
Globalizacja a bezpieczeństwo żywnościprzedmiot wspólny14 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 16

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Modyfikacje genetyczne surowców żywnościowychprzedmiot wspólny16 / 1
Żywność genetycznie modyfikowanaprzedmiot wspólny16 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 17

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Normalizacja, standaryzacja i certyfikacja żywnościprzedmiot wspólny17 / 1
Wdrażanie systemów zarządzania w przetwórstwie żywnościprzedmiot wspólny17 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy biologii molekularnej i inżynierii genetycznejprzedmiot wspólny11 / 1
Techniki biologii molekularnej w analizie żywnościprzedmiot wspólny11 / 2