Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (S1)
specjalność: Bezpieczeństwo żywności
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 6:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 14 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 15 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 16 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 18 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 19 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Badania in vivo i in vitro | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,7 | 0,7 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 0,3 | 0,3 | 10 | |||
Genomika | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
Metody utrwalania i przechowywania żywności | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | audytoryjne | 1,0 | 0,0 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Ochrona bioróżnorodności | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,7 | 1,7 | 20 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,3 | 0,3 | 5 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 | |||
Praca dyplomowa (licencjacka) | egzamin | 8,0 | praca dyplomowa | audytoryjne | 8,0 | 0,5 | 0 |
Proteomika | zaliczenie | 1,0 | laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 15 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,5 | 10 | |||
Seminarium licencjackie | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 |
Warsztaty naukowe | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 10 |