Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (S1)
specjalność: Bezpieczeństwo żywności
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 3:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Blok obieralny 17 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów | ||||||
Biologia komórki | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 35 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Biologia molekularna | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 25 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 20 | |||
Genetyka ogólna | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 10 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,6 | 1,6 | 15 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,4 | 1,4 | 15 | |||
Mikrobiologia ogólna | zaliczenie | 3,0 | laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 20 | |||
Podstawy biotechnologii | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 35 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | |||
Towaroznawstwo żywności | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 1,0 | 5 | |||
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 |