Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (S1)
specjalność: Bezpieczeństwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 17wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biologia rozwojuzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010
laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,020
Ekologia zwierzątzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,010
wykładyaudytoryjne1,01,020
Inżynieria genetycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,010
Ochrona środowiskazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Seminarium licencjackiezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,02,030
Systemy zarządzania jakością żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,020

Blok obieralny 11 - do wybrania 2 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Antyoksydantyzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0105
wykładyaudytoryjne1,01,0155
2 Mikologiazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,40,4105
wykładyaudytoryjne1,61,6155
3 Mikrobiologia żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,40,4105
wykładyaudytoryjne1,61,6155
4 Probiotyki, prebiotyki i nutraceutyki w żywieniuzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0105
wykładyaudytoryjne1,01,0155

Blok obieralny 12 - do wybrania 2 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza jakościowa surowców i produktów żywnościowychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0105
wykładyaudytoryjne1,01,0155
2 Dokumentowanie systemu zarządzania jakościązaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0105
wykładyaudytoryjne1,01,0155
3 Grzyby toksykotwórcze w procesie spożywczymzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0105
wykładyaudytoryjne1,01,0155
4 Znaki jakości produktów spożywczychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,40,4105
wykładyaudytoryjne1,61,6155

Blok obieralny 13 - do wybrania 2 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso i przetwory ze zwierząt łownych w żywieniu człowiekazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0105
wykładyaudytoryjne1,01,0155
2 Opakowania do żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0105
wykładyaudytoryjne1,01,0155
3 Substancje konserwujące w produkcji żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,40,4105
wykładyaudytoryjne1,61,6155
4 Technologia przetwórstwa warzyw i owocówzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,40,4105
wykładyaudytoryjne1,61,6155

Blok obieralny 17 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne4,04,0603
lektoratpraktyczne4,04,0604
lektoratpraktyczne4,04,0605
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne4,04,0603
lektoratpraktyczne4,04,0604
lektoratpraktyczne4,04,0605