Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Ekonomiczny - Turystyka i rekreacja (S1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy I (angielski)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy I (niemiecki)przedmiot wspólny13 / 3
Język obcy II (angielski)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy II (niemiecki)przedmiot wspólny12 / 3
Język obcy III (angielski)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy III (niemiecki)przedmiot wspólny14 / 4
Metodologia badań naukowychprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjne w turystyceprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka Iprzedmiot wspólny8 / 1
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka IIprzedmiot wspólny9 / 1
Wychowanie - fizyczne Iprzedmiot wspólny9 / 2
Wychowanie - fizyczne IIprzedmiot wspólny9 / 2
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny2 / 1
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny4 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny3 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie warunków pracyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 3
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny3 / 1
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 1
Matematyka IIprzedmiot wspólny3 / 1
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny2 / 1
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny4 / 1
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny2 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny4 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystyki i demografiiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Polityka turystyczna w Unii Europejskiejprzedmiot wspólny
Prawo turystyczne i ubezpieczeńprzedmiot wspólny
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny1 / 3
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny3 / 2
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny2 / 2
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny4 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny2 / 3
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny4 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny1 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny3 / 3
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny2 / 2
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny4 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny1 / 2
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny3 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny2 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny4 / 3
Turystyka różnych grup społecznych i wiekowychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowa, spa i wellnessprzedmiot wspólny
Turystyka wiejska i agroturystykaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczne-onlineprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy I (angielski)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy I (niemiecki)przedmiot wspólny13 / 3
Język obcy II (angielski)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy II (niemiecki)przedmiot wspólny12 / 3
Język obcy III (angielski)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy III (niemiecki)przedmiot wspólny14 / 4
Metodologia badań naukowychprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjne w turystyceprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka Iprzedmiot wspólny8 / 1
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka IIprzedmiot wspólny9 / 1
Wychowanie - fizyczne Iprzedmiot wspólny9 / 2
Wychowanie - fizyczne IIprzedmiot wspólny9 / 2
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny2 / 1
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny4 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny3 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie warunków pracyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 3
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny3 / 1
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 1
Matematyka IIprzedmiot wspólny3 / 1
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny2 / 1
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny4 / 1
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny2 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny4 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystyki i demografiiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Polityka turystyczna w Unii Europejskiejprzedmiot wspólny
Prawo turystyczne i ubezpieczeńprzedmiot wspólny
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny1 / 3
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny3 / 2
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny2 / 2
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny4 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny2 / 3
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny4 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny1 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny3 / 3
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny2 / 2
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny4 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny1 / 2
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny3 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny2 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny4 / 3
Turystyka różnych grup społecznych i wiekowychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowa, spa i wellnessprzedmiot wspólny
Turystyka wiejska i agroturystykaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczne-onlineprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy I (angielski)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy I (niemiecki)przedmiot wspólny13 / 3
Język obcy II (angielski)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy II (niemiecki)przedmiot wspólny12 / 3
Język obcy III (angielski)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy III (niemiecki)przedmiot wspólny14 / 4
Metodologia badań naukowychprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjne w turystyceprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka Iprzedmiot wspólny8 / 1
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka IIprzedmiot wspólny9 / 1
Wychowanie - fizyczne Iprzedmiot wspólny9 / 2
Wychowanie - fizyczne IIprzedmiot wspólny9 / 2
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny2 / 1
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny4 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny3 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie warunków pracyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 3
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny3 / 1
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 1
Matematyka IIprzedmiot wspólny3 / 1
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny2 / 1
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny4 / 1
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny2 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny4 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystyki i demografiiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Polityka turystyczna w Unii Europejskiejprzedmiot wspólny
Prawo turystyczne i ubezpieczeńprzedmiot wspólny
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny1 / 3
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny3 / 2
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny2 / 2
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny4 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny2 / 3
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny4 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny1 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny3 / 3
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny2 / 2
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny4 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny1 / 2
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny3 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny2 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny4 / 3
Turystyka różnych grup społecznych i wiekowychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowa, spa i wellnessprzedmiot wspólny
Turystyka wiejska i agroturystykaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczne-onlineprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Metodologia badań naukowychprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjne w turystyceprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie warunków pracyprzedmiot wspólny
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystyki i demografiiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Polityka turystyczna w Unii Europejskiejprzedmiot wspólny
Prawo turystyczne i ubezpieczeńprzedmiot wspólny
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Turystyka różnych grup społecznych i wiekowychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowa, spa i wellnessprzedmiot wspólny
Turystyka wiejska i agroturystykaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczne-onlineprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy I (angielski)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy I (niemiecki)przedmiot wspólny13 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy II (angielski)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy II (niemiecki)przedmiot wspólny12 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy III (angielski)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy III (niemiecki)przedmiot wspólny14 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka Iprzedmiot wspólny8 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowieka IIprzedmiot wspólny9 / 1
Wychowanie - fizyczne Iprzedmiot wspólny9 / 2
Wychowanie - fizyczne IIprzedmiot wspólny9 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny2 / 1
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny2 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny2 / 1
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny2 / 2
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny2 / 3
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny2 / 2
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny2 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny4 / 1
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny4 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny4 / 1
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny4 / 2
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny4 / 3
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny4 / 2
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny4 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 3
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 1
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny1 / 3
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny1 / 3
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny3 / 1
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny3 / 1
Matematyka IIprzedmiot wspólny3 / 1
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny3 / 2
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny3 / 3
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny3 / 3