Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Ekonomiczny - Turystyka i rekreacja (S1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny9 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy (angielski I)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy (angielski II)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy (angielski III)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy (niemiecki I)przedmiot wspólny13 / 2
Język obcy (niemiecki II)przedmiot wspólny12 / 2
Język obcy (niemiecki III)przedmiot wspólny14 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczne Iprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczne IIprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Agroturystykaprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny3 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny6 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Hipoterapiaprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie środowiska i ochrona przyrodyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 2
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny6 / 2
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 3
Matematyka IIprzedmiot wspólny7 / 1
Metodologia badań naukowych Iprzedmiot wspólny1 / 4
Metodologia badań naukowych IIprzedmiot wspólny7 / 2
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny3 / 2
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny9 / 1
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny4 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny10 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystykiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Produkcja roślinna i zwierzęcaprzedmiot wspólny
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny2 / 1
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny8 / 1
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny4 / 2
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny10 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny5 / 1
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny11 / 1
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny2 / 2
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny8 / 2
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny5 / 2
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny11 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny2 / 3
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny8 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny5 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny11 / 3
Turystyka uzdrowiskowaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie z zakresu BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny9 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy (angielski I)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy (angielski II)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy (angielski III)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy (niemiecki I)przedmiot wspólny13 / 2
Język obcy (niemiecki II)przedmiot wspólny12 / 2
Język obcy (niemiecki III)przedmiot wspólny14 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczne Iprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczne IIprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Agroturystykaprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny3 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny6 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Hipoterapiaprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie środowiska i ochrona przyrodyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 2
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny6 / 2
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 3
Matematyka IIprzedmiot wspólny7 / 1
Metodologia badań naukowych Iprzedmiot wspólny1 / 4
Metodologia badań naukowych IIprzedmiot wspólny7 / 2
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny3 / 2
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny9 / 1
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny4 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny10 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystykiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Produkcja roślinna i zwierzęcaprzedmiot wspólny
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny2 / 1
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny8 / 1
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny4 / 2
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny10 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny5 / 1
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny11 / 1
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny2 / 2
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny8 / 2
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny5 / 2
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny11 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny2 / 3
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny8 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny5 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny11 / 3
Turystyka uzdrowiskowaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie z zakresu BHPprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny9 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy (angielski I)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy (angielski II)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy (angielski III)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy (niemiecki I)przedmiot wspólny13 / 2
Język obcy (niemiecki II)przedmiot wspólny12 / 2
Język obcy (niemiecki III)przedmiot wspólny14 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczne Iprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczne IIprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Agroturystykaprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny3 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny6 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Hipoterapiaprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie środowiska i ochrona przyrodyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 2
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny6 / 2
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 3
Matematyka IIprzedmiot wspólny7 / 1
Metodologia badań naukowych Iprzedmiot wspólny1 / 4
Metodologia badań naukowych IIprzedmiot wspólny7 / 2
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny3 / 2
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny9 / 1
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny4 / 1
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny10 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystykiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Produkcja roślinna i zwierzęcaprzedmiot wspólny
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny2 / 1
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny8 / 1
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny4 / 2
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny10 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny5 / 1
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny11 / 1
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny2 / 2
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny8 / 2
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny5 / 2
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny11 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny2 / 3
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny8 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny5 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny11 / 3
Turystyka uzdrowiskowaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie z zakresu BHPprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyce IIprzedmiot wspólny9 / 1

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Seminarium IIprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjneprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczne Iprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczne IIprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Agroturystykaprzedmiot wspólny
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Hipoterapiaprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie środowiska i ochrona przyrodyprzedmiot wspólny
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystykiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Produkcja roślinna i zwierzęcaprzedmiot wspólny
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Przysposobienie biblioteczneprzedmiot wspólny
Szkolenie z zakresu BHPprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski I)przedmiot wspólny13 / 1
Język obcy (niemiecki I)przedmiot wspólny13 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski II)przedmiot wspólny12 / 1
Język obcy (niemiecki II)przedmiot wspólny12 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski III)przedmiot wspólny14 / 1
Język obcy (niemiecki III)przedmiot wspólny14 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyce Iprzedmiot wspólny3 / 1
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu Iprzedmiot wspólny3 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Finanse przedsiębiorstw Iprzedmiot wspólny1 / 1
Kultura menedżerska Iprzedmiot wspólny1 / 2
Matematyka Iprzedmiot wspólny1 / 3
Metodologia badań naukowych Iprzedmiot wspólny1 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Finanse przedsiębiorstw IIprzedmiot wspólny6 / 1
Kultura menedżerska IIprzedmiot wspólny6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Matematyka IIprzedmiot wspólny7 / 1
Metodologia badań naukowych IIprzedmiot wspólny7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmu IIprzedmiot wspólny9 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych Iprzedmiot wspólny4 / 1
Przestrzenne zagospodarowanie regionów Iprzedmiot wspólny4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Organizacja przedsiębiorstw turystycznych IIprzedmiot wspólny10 / 1
Przestrzenne zagospodarowanie regionów IIprzedmiot wspólny10 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Produkt turystyczny Iprzedmiot wspólny2 / 1
Regionalna gospodarka turystyczna Iprzedmiot wspólny2 / 2
Technika pracy biurowej Iprzedmiot wspólny2 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Produkt turystyczny IIprzedmiot wspólny8 / 1
Regionalna gospodarka turystyczna IIprzedmiot wspólny8 / 2
Technika pracy biurowej IIprzedmiot wspólny8 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Rachunkowość w turystyce Iprzedmiot wspólny5 / 1
Samorząd terytorialny Iprzedmiot wspólny5 / 2
Turystyka biznesowa i kongresowa Iprzedmiot wspólny5 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Rachunkowość w turystyce IIprzedmiot wspólny11 / 1
Samorząd terytorialny IIprzedmiot wspólny11 / 2
Turystyka biznesowa i kongresowa IIprzedmiot wspólny11 / 3