Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin | Semestr |
---|
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 8 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 9 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 10 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 11 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 12 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 13 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 14 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 15 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 16 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 17 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 18 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 19 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 20 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Ampelografia | egzamin | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 10 | 5 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,8 | 0,3 | 10 | 5 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 20 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,2 | 0,8 | 20 | 5 |
Analiza instrumentalna i sensoryczna win | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,4 | 0,2 | 5 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 0,6 | 0,2 | 15 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 15 | 5 |
Botanika 2 | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 2 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,5 | 0,5 | 5 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 | 2 |
Chemia wina | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 20 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 10 | 3 |
Enoturystyka | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,8 | 0,6 | 10 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 1,2 | 0,8 | 20 | 6 |
Entomologia stosowana | egzamin | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 5 | 4 |
laboratoria | praktyczne | 0,8 | 0,5 | 5 | 4 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,7 | 0,5 | 10 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 25 | 4 |
Fitopatologia | egzamin | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 5 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,7 | 5 | 5 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 10 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 25 | 5 |
Fizjologia roślin | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 | 2 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,5 | 2,0 | 30 | 2 |
Genetyka | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 10 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 20 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 30 | 3 |
Geologia i gleboznawstwo | zaliczenie | 4,0 | laboratoria | praktyczne | 1,5 | 0,5 | 15 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 2,5 | 2,0 | 30 | 2 |
Historia i regiony produkcji wina | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 10 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 5 | 6 |
Hodowla roślin | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 10 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 4 |
Integrowana i ekologiczna uprawa winorośli i innych roślin ogrodniczych | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 7 |
laboratoria | praktyczne | 0,6 | 0,5 | 10 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 1,4 | 1,0 | 30 | 7 |
Mechanizacja prac w winnicy | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 10 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 10 | 4 |
Meteorologia i klimatologia | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 | 1 |
Mikrobiologia | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 15 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,5 | 15 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 2,5 | 2,0 | 30 | 3 |
Mikrobiologia wina i technologie fermentacyjne | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 15 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | 4 |
Nawadnianie winnic, sadów i jagodników | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,2 | 5 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,2 | 30 | 3 |
Obrót i dystrybucja produktów winiarskich | zaliczenie | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 0,6 | 0,3 | 5 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 1,4 | 0,9 | 25 | 6 |
Osłony w uprawach ogrodniczych | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,2 | 20 | 6 |
Podstawy ekologii | zaliczenie | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 30 | 1 |
Podstawy produkcji ogrodniczej 1 | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 2 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 2 |
Podstawy produkcji ogrodniczej 2 | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 3 |
Podstawy produkcji roślinnej | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 15 | 1 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 1,0 | 15 | 1 |
Projektowanie upraw ogrodniczych | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 20 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 5 |
Projektowanie winnic i winiarni | egzamin | 5,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 20 | 4 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 10 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,5 | 30 | 4 |
Przechowywanie surowców i przetworów owocowych | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 15 | 7 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | 7 |
Przetwórstwo owoców | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 15 | 3 |
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowego | zaliczenie | 15,0 | praca dyplomowa | audytoryjne | 15,0 | 0,0 | 0 | 7 |
Seminarium inżynierskie | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 10 | 6 |
seminaria | audytoryjne | 1,0 | 0,3 | 10 | 7 |
Sommelierstwo 1 | zaliczenie | 1,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,3 | 0,1 | 5 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 0,2 | 0,1 | 5 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 0,5 | 0,4 | 5 | 5 |
Sommelierstwo 2 | egzamin | 2,0 | laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,8 | 10 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 6 |
Szkółkarstwo winorośli i innych roślin ogrodniczych | zaliczenie | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 3 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 10 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,5 | 30 | 3 |
Technologia produkcji wina 1 | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,4 | 0,2 | 5 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 0,6 | 0,3 | 10 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 15 | 5 |
Technologia produkcji wina 2 | egzamin | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,7 | 0,5 | 10 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 10 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 0,8 | 0,5 | 5 | 6 |
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 1 | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,2 | 1,0 | 20 | 4 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,3 | 0,2 | 5 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,1 | 20 | 4 |
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 2 | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 15 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,2 | 5 | 5 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,5 | 0,2 | 5 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 5 |
Uprawa winorośli 1 | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 4 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 1,0 | 0,8 | 10 | 4 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 4 |
Uprawa winorośli 2 | egzamin | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 0,8 | 0,5 | 5 | 5 |
laboratoria | praktyczne | 0,7 | 0,2 | 5 | 5 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 10 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 | 5 |
Wina ziołowe i specjalne | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 | 6 |
laboratoria | praktyczne | 0,5 | 0,3 | 10 | 6 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,2 | 30 | 6 |
Żywienie roślin | zaliczenie | 3,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 10 | 3 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,2 | 25 | 3 |