Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Mikrobiologia stosowana z uz (S2)

Plany studiów w roku akademickim 2020/2021 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Uwarunkowania prawne prowadzenia działalności gospodarczejzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,010

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Aspekty inżynierskie w technologii żywności pochodzenia zwierzęcegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne1,01,015
Podstawy fizjologii żywieniazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne2,01,015
Podstawy żywienia człowiekazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Projektowanie nowych produktów żywnościowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Technologia żywności pochodzenia wodnegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne1,01,030

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne metody utrwalania żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
2 Utrwalanie żywności a jej jakość i bezpieczeństwozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Procesy membranowe w ochronie środowiskazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
2 Procesy technologiczne w oczyszczaniu ścieków poprodukcyjnychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Systemy zarządzania i normalizacji w badaniach mikrobiologicznychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
2 Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0151