Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Ekonomiczny - Turystyka i rekreacja (S1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny5 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny5 / 2
Metodologia badań naukowychprzedmiot wspólny
Podstawy ochrony własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa Iprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa IIprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa IIIprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjne w turystyceprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowiekaprzedmiot wspólny6 / 1
Wybrane zagadnienia kultury - sztuka i historia Szczecinaprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczneprzedmiot wspólny6 / 2
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyceprzedmiot wspólny4 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstwprzedmiot wspólny3 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Kalkulacja produktów turystycznychprzedmiot wspólny4 / 2
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie warunków pracyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerskaprzedmiot wspólny3 / 2
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny1 / 1
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmuprzedmiot wspólny4 / 3
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznychprzedmiot wspólny2 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystyki i demografiiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Polityka społecznaprzedmiot wspólny
Polityka turystyczna w Unii Europejskiejprzedmiot wspólny
Prawo turystyczne i ubezpieczeńprzedmiot wspólny
Produkt turystycznyprzedmiot wspólny1 / 2
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionówprzedmiot wspólny2 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyceprzedmiot wspólny
Regionalna gospodarka turystycznaprzedmiot wspólny3 / 3
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialnyprzedmiot wspólny2 / 3
Statystyczna analiza aktywności turystycznej społeczeństwaprzedmiot wspólny4 / 4
Technika pracy biurowejprzedmiot wspólny3 / 4
Turystyka biznesowa i kongresowaprzedmiot wspólny2 / 4
Turystyka różnych grup społecznych i wiekowychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowa, spa i wellnessprzedmiot wspólny
Turystyka wiejska i agroturystykaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Wyzwania ekonomiczne współczesnego świataprzedmiot wspólny1 / 3
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczne-onlineprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny5 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny5 / 2
Metodologia badań naukowychprzedmiot wspólny
Podstawy ochrony własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa Iprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa IIprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa IIIprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjne w turystyceprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowiekaprzedmiot wspólny6 / 1
Wybrane zagadnienia kultury - sztuka i historia Szczecinaprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczneprzedmiot wspólny6 / 2
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyceprzedmiot wspólny4 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstwprzedmiot wspólny3 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Kalkulacja produktów turystycznychprzedmiot wspólny4 / 2
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie warunków pracyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerskaprzedmiot wspólny3 / 2
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny1 / 1
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmuprzedmiot wspólny4 / 3
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznychprzedmiot wspólny2 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystyki i demografiiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Polityka społecznaprzedmiot wspólny
Polityka turystyczna w Unii Europejskiejprzedmiot wspólny
Prawo turystyczne i ubezpieczeńprzedmiot wspólny
Produkt turystycznyprzedmiot wspólny1 / 2
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionówprzedmiot wspólny2 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyceprzedmiot wspólny
Regionalna gospodarka turystycznaprzedmiot wspólny3 / 3
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialnyprzedmiot wspólny2 / 3
Statystyczna analiza aktywności turystycznej społeczeństwaprzedmiot wspólny4 / 4
Technika pracy biurowejprzedmiot wspólny3 / 4
Turystyka biznesowa i kongresowaprzedmiot wspólny2 / 4
Turystyka różnych grup społecznych i wiekowychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowa, spa i wellnessprzedmiot wspólny
Turystyka wiejska i agroturystykaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Wyzwania ekonomiczne współczesnego świataprzedmiot wspólny1 / 3
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczne-onlineprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny5 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny5 / 2
Metodologia badań naukowychprzedmiot wspólny
Podstawy ochrony własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa Iprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa IIprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa IIIprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjne w turystyceprzedmiot wspólny
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowiekaprzedmiot wspólny6 / 1
Wybrane zagadnienia kultury - sztuka i historia Szczecinaprzedmiot wspólny
Wychowanie - fizyczneprzedmiot wspólny6 / 2
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Animacja czasu wolnego w turystyceprzedmiot wspólny4 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Finanse przedsiębiorstwprzedmiot wspólny3 / 1
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Kalkulacja produktów turystycznychprzedmiot wspólny4 / 2
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie warunków pracyprzedmiot wspólny
Kultura menedżerskaprzedmiot wspólny3 / 2
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny1 / 1
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmuprzedmiot wspólny4 / 3
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Organizacja przedsiębiorstw turystycznychprzedmiot wspólny2 / 1
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystyki i demografiiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Polityka społecznaprzedmiot wspólny
Polityka turystyczna w Unii Europejskiejprzedmiot wspólny
Prawo turystyczne i ubezpieczeńprzedmiot wspólny
Produkt turystycznyprzedmiot wspólny1 / 2
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przestrzenne zagospodarowanie regionówprzedmiot wspólny2 / 2
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyceprzedmiot wspólny
Regionalna gospodarka turystycznaprzedmiot wspólny3 / 3
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Samorząd terytorialnyprzedmiot wspólny2 / 3
Statystyczna analiza aktywności turystycznej społeczeństwaprzedmiot wspólny4 / 4
Technika pracy biurowejprzedmiot wspólny3 / 4
Turystyka biznesowa i kongresowaprzedmiot wspólny2 / 4
Turystyka różnych grup społecznych i wiekowychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowa, spa i wellnessprzedmiot wspólny
Turystyka wiejska i agroturystykaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Wyzwania ekonomiczne współczesnego świataprzedmiot wspólny1 / 3
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczne-onlineprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ergonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny
Metodologia badań naukowychprzedmiot wspólny
Podstawy ochrony własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa Iprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa IIprzedmiot wspólny
Pracownia dyplomowa IIIprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy dyplomowej do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Seminarium Iprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny
Technologie informacyjne w turystyceprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia kultury - sztuka i historia Szczecinaprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Ekologia i ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Fizjologia człowiekaprzedmiot wspólny
Historia architektury i sztukiprzedmiot wspólny
Prawoprzedmiot wspólny
Psychologiaprzedmiot wspólny
Zarządzanieprzedmiot wspólny
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Fundusze europejskieprzedmiot wspólny
Geografia regionalna świataprzedmiot wspólny
Geografia turystyczna Polskiprzedmiot wspólny
Historia turystyki i sportuprzedmiot wspólny
Hotelarstwoprzedmiot wspólny
Komunikacja społeczna i negocjacje w biznesieprzedmiot wspólny
Krajoznawstwoprzedmiot wspólny
Kształtowanie warunków pracyprzedmiot wspólny
Logistyka w turystyceprzedmiot wspólny
Metody ilościowe w turystyceprzedmiot wspólny
Obsługa ruchu turystycznegoprzedmiot wspólny
Organizacja imprez turystycznychprzedmiot wspólny
Pedagogika czasu wolnegoprzedmiot wspólny
Podstawy gastronomiiprzedmiot wspólny
Podstawy statystyki i demografiiprzedmiot wspólny
Podstawy turystyki i rekreacjiprzedmiot wspólny
Polityka społecznaprzedmiot wspólny
Polityka turystyczna w Unii Europejskiejprzedmiot wspólny
Prawo turystyczne i ubezpieczeńprzedmiot wspólny
Promocja i informacja w turystyceprzedmiot wspólny
Przedsiębiorczośćprzedmiot wspólny
Przewodnictwo i pilotaż wycieczekprzedmiot wspólny
Rachunkowość w turystyceprzedmiot wspólny
Rynek usług turystycznych i rekreacyjnychprzedmiot wspólny
Turystyka różnych grup społecznych i wiekowychprzedmiot wspólny
Turystyka uzdrowiskowa, spa i wellnessprzedmiot wspólny
Turystyka wiejska i agroturystykaprzedmiot wspólny
Turystyka zagranicznaprzedmiot wspólny
Żywienie człowiekaprzedmiot wspólny
Podstawy informacji naukowejprzedmiot wspólny
Szkolenie BHPprzedmiot wspólny
Szkolenie biblioteczne-onlineprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język obcy (angielski)przedmiot wspólny5 / 1
Język obcy (niemiecki)przedmiot wspólny5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Wpływ aktywności ruchowej na zdrowie człowiekaprzedmiot wspólny6 / 1
Wychowanie - fizyczneprzedmiot wspólny6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Animacja czasu wolnego w turystyceprzedmiot wspólny4 / 1
Kalkulacja produktów turystycznychprzedmiot wspólny4 / 2
Mody i systemy żywieniowe i ich wpływ na wydolność organizmuprzedmiot wspólny4 / 3
Statystyczna analiza aktywności turystycznej społeczeństwaprzedmiot wspólny4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Finanse przedsiębiorstwprzedmiot wspólny3 / 1
Kultura menedżerskaprzedmiot wspólny3 / 2
Regionalna gospodarka turystycznaprzedmiot wspólny3 / 3
Technika pracy biurowejprzedmiot wspólny3 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Matematykaprzedmiot wspólny1 / 1
Produkt turystycznyprzedmiot wspólny1 / 2
Wyzwania ekonomiczne współczesnego świataprzedmiot wspólny1 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Organizacja przedsiębiorstw turystycznychprzedmiot wspólny2 / 1
Przestrzenne zagospodarowanie regionówprzedmiot wspólny2 / 2
Samorząd terytorialnyprzedmiot wspólny2 / 3
Turystyka biznesowa i kongresowaprzedmiot wspólny2 / 4