Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: menadżer hotelarstwa i gastronomii

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,00,003
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,041

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Działalność hotelarska i gastronomicznaegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,0143
laboratoriapraktyczne1,01,0253
Ekonomika w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
Gastronomiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0352
laboratoriapraktyczne2,01,0302
Gospodarka wodno-ściekowa w obiektach hotelarskich i gastronomicznych.zaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0113
laboratoriapraktyczne1,01,0153
Hotelarstwoegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0351
laboratoriapraktyczne2,01,0301
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnaegzamin1,0laboratoriapraktyczne1,01,0261
Hotelarstwo w Polsce i na świeciezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwieegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,0141
laboratoriapraktyczne1,01,0251
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0252
wykładyaudytoryjne1,01,0142
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0111
laboratoriapraktyczne1,01,0151
Organizacja pracy recepcji hotelowejzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0132
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0132
laboratoriapraktyczne1,01,0132
Seminarium dyplomowezaliczenie3,0seminariapraktyczne1,01,0131
seminariapraktyczne1,01,0262
seminariapraktyczne1,01,0263
Statystyczne sterowanie procesemzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
Systemy informatyczne w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0111
laboratoriapraktyczne1,01,0151
Towaroznawstwo używekegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,5141
laboratoriapraktyczne1,00,5251
Towaroznawstwo środków czystościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0111
laboratoriapraktyczne1,01,0151
Zarządzanie produktem w hotelarstwiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0141
laboratoriapraktyczne1,01,0251

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303
2 Prawa konsumenckiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Zarządzanie jakością w gastronomiiegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0222
laboratoriapraktyczne2,02,0302
2 Zarządzanie jakością w hotelarstwieegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0222
laboratoriapraktyczne2,02,0302

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0142
laboratoriapraktyczne2,01,0252
2 Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0142
laboratoriapraktyczne2,01,0252

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Animacja czasu wolnegozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
laboratoriapraktyczne1,01,0133
2 Fizjologia pracy i wypoczynkuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
laboratoriapraktyczne1,01,0133

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
2 Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
3 Opakowania w gastronomiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
4 Produkty tradycyjne i regionalneegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
5 Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
6 Zafałszowania żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
7 Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Cateringegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
2 Kuchnia polskaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
3 Kultura żywieniowa w różnych krajach świataegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
4 Mięso a kuchnie Polski i świataegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
5 Produkt gastronomicznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
6 Woda a żywnośćegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
7 Żywienie a hotelarstwoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystkaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
5 Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
6 Żywienie a promocja zdrowiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
2 Parazytozy pokarmowe w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
3 Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Szkodniki żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
5 Turystyka w strefach polarnychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
6 Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża Bałtykuegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
7 Wpływ środowiska na organizmegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262