Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: menadżer hotelarstwa i gastronomii

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomika w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Gastronomiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,035
laboratoriapraktyczne2,01,030
Hotelarstwo w Polsce i na świeciezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,025
wykładyaudytoryjne1,01,014
Organizacja pracy recepcji hotelowejzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,013
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariapraktyczne1,01,026
Statystyczne sterowanie procesemzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Systemy informatyczne w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Zarządzanie jakością w gastronomiiegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0222
laboratoriapraktyczne2,02,0302
2 Zarządzanie jakością w hotelarstwieegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0222
laboratoriapraktyczne2,02,0302

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0142
laboratoriapraktyczne2,01,0252
2 Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0142
laboratoriapraktyczne2,01,0252

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystkaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
5 Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
6 Żywienie a promocja zdrowiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
2 Parazytozy pokarmowe w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
3 Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Szkodniki żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
5 Turystyka w strefach polarnychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
6 Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża Bałtykuegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
7 Wpływ środowiska na organizmegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262