Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie
Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 6:
Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Blok obieralny 1 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Fizjologia żywienia | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 33 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 45 |
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Przetwórstwo mięsa drobiowego | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
projekty | praktyczne | 1,0 | 0,0 | 5 | |||
laboratoria | praktyczne | 2,0 | 2,0 | 30 | |||
Technologia mięsa | egzamin | 7,0 | wykłady | audytoryjne | 3,0 | 2,0 | 40 |
projekty | praktyczne | 1,0 | 0,0 | 6 | |||
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 | |||
Technologia rybna | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 20 | |||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | egzamin | 5,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 20 |