Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno-organizacyjna (6 tygodni)zaliczenie3,0praktykipraktyczne3,00,03

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,033
laboratoriapraktyczne4,02,045
Podstawy biotechnologiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,022
Podstawy żywienia człowiekaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,043
laboratoriapraktyczne2,02,030
projektypraktyczne1,00,05
Surowce rybnezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Technologia mleczarskaegzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,02,043
projektypraktyczne1,00,05

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0134
wykładyaudytoryjne1,01,0134
2 Projektowanie nowych produktów mięsnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
3 Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
4 Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134
6 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0134
laboratoriapraktyczne1,01,0134