Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N1)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 7:

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Praca dyplomowa (inżynierska)zaliczenie15,0praca dyplomowapraktyczne15,00,00
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,015
Bioróżnorodnośćzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09
Typologia wód śródlądowychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,08
laboratoriapraktyczne2,01,016
Żywienie w turystycezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,08
wykładyaudytoryjne2,02,016

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso zwierząt łownych w gastronomiiegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167
2 Rachunkowość zarządcza w hotelarstwieegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0167
wykładyaudytoryjne2,01,0167

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ichtiofauna jako atut turystycznyzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167
2 Osobliwości przyrodnicze Parków Narodowych w Polscezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Towaroznawstwo żywności ekologicznejzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167
2 Turystyka górskazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Niedozwolone pozostałości w żywnościzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167
2 Regionalne produkty mleczarskiezaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0167
laboratoriapraktyczne2,02,0167