Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biotechnologia (N2)
specjalność: Bioinżynieria produkcji żywności

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Seminarium magisterskiezaliczenie3,0seminaria dyplomoweaudytoryjne3,00,515

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Genomika i transkryptomikazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,48
laboratoriapraktyczne1,00,47
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,35
Inżynieria komórkowa w rozrodzie zwierzątzaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,35
laboratoriapraktyczne2,00,410
wykładyaudytoryjne1,00,35
Mikrobiologia żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,50,47
wykładyaudytoryjne1,50,48
Proteomikazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,45
laboratoriapraktyczne1,50,310
Zastosowanie metod biotechnologicznych w produkcji niekonwencjonalnych źródeł energiizaliczenie2,0projektypraktyczne1,00,35
wykładyaudytoryjne1,00,48

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne metody produkcji stosowane w jajczarstwiezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
2 Opakowania i systemy pakującezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,572
wykładyaudytoryjne1,50,382
3 Systemy kontroli jakości i bezpieczeństwa w produkcji żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
4 Towaroznawstwo żywności z elementami biotechnologiizaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena i toksykologia żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
2 Składniki żywności modyfikujące system endokrynny organizmuzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
3 Substancje niepożądane w paszach i żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne metody utrwalania i przechowywania żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
2 Ksenobiotyki w żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
3 Nutriproteomikazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczna ocena żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
2 Diagnostyka parazytologiczna w żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472
wykładyaudytoryjne1,50,482
3 Metody laboratoryjne w ocenie jakości żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,50,482
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,472