Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Uprawa winorośli i winiarstwo (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2019/2020 - semestr 6:

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowaegzamin6,0praktykipraktyczne6,00,06

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Enoturystykazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,80,610
wykładyaudytoryjne1,20,820
Historia i regiony produkcji winazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,510
wykładyaudytoryjne1,00,85
Obrót i dystrybucja produktów winiarskichzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,40,925
laboratoriapraktyczne0,60,35
Osłony w uprawach ogrodniczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,220
Seminarium inżynierskiezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,310
Sommelierstwo 2egzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,810
laboratoriapraktyczne1,00,810
Technologia produkcji wina 2egzamin2,0wykładyaudytoryjne0,80,55
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,510
laboratoriapraktyczne0,50,310
Wina ziołowe i specjalnezaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,51,230
laboratoriapraktyczne0,50,310
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,820

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Monitoring i diagnostyka szkodników i patogenów winoroślizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6156
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5156
2 Szkodniki i patogeny w magazynach i przechowalniach owocówzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5156
wykładyaudytoryjne1,00,6156

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Uprawa grzybów jadalnychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5156
wykładyaudytoryjne1,00,6156
2 Właściwości dietetyczne i lecznicze owoców, warzyw i ziółzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6156
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5156

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Rozmnażanie roślin w kulturach in vitrozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,356
wykładyaudytoryjne0,80,6106
laboratoriapraktyczne0,70,4156
2 Biotechnologia roślin ogrodniczychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,356
laboratoriapraktyczne0,70,4156
wykładyaudytoryjne0,80,6106

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Diagnostyka chorób fizjologicznych roślinzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne0,50,356
wykładyaudytoryjne0,90,7156
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,60,5106
2 Wykorzystanie regulatorów wzrostu w uprawie roślin ogrodniczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne0,90,7156
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,60,5106
laboratoriapraktyczne0,50,356