Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|
Blok obieralny 4 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 5 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 6 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Blok obieralny 7 | wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów |
Entomologia stosowana | egzamin | 4,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,5 | 5 |
zajęcia terenowe | praktyczne | 0,7 | 0,5 | 10 |
laboratoria | praktyczne | 0,8 | 0,5 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,0 | 25 |
Hodowla roślin | zaliczenie | 2,0 | ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 20 |
Mechanizacja prac w winnicy | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 10 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,6 | 10 |
Mikrobiologia wina i technologie fermentacyjne | zaliczenie | 2,0 | wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,7 | 15 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,6 | 15 |
Projektowanie winnic i winiarni | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,5 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 1,0 | 0,3 | 10 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 2,0 | 1,3 | 20 |
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 1 | zaliczenie | 3,0 | zajęcia terenowe | praktyczne | 0,3 | 0,2 | 5 |
wykłady | audytoryjne | 1,5 | 1,1 | 20 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,2 | 1,0 | 20 |
Uprawa winorośli 1 | zaliczenie | 3,0 | zajęcia terenowe | praktyczne | 1,0 | 0,8 | 10 |
ćwiczenia audytoryjne | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 |
wykłady | audytoryjne | 1,0 | 0,8 | 10 |