Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Seminarium dyplomowezaliczenie3,0seminariaaudytoryjne3,02,030

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka laboratoryjno - organizacyjna (6 tygodni)zaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,00

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 17wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywnościegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Zagrożenia chemiczne i fizyczne w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Aspekty ekologiczne w łańcuchu żywnościowymzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0156
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0156
2 Zarządzanie środowiskiem w produkcji żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0156
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0156

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo żywności w obrocie międzynarodowymzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0306
2 Globalizacja a bezpieczeństwo żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0306

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dystrybucja żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156
2 Logistyka w łańcuchu żywnościowymzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0156
laboratoriapraktyczne1,01,0156

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Modyfikacje genetyczne surowców żywnościowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156
2 Żywność genetycznie modyfikowanazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156

Blok obieralny 17 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Normalizacja, standaryzacja i certyfikacja żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156
2 Wdrażanie systemów zarządzania w przetwórstwie żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0156
wykładyaudytoryjne2,01,0156

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dodatki do żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0156
laboratoriapraktyczne1,01,0156
2 Substancje pomocnicze w przetwórstwie żywnościzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,0156
laboratoriapraktyczne1,01,0156