Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Chemia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,015
laboratoriapraktyczne3,02,030
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin3,0lektoratpraktyczne1,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne3,03,0604
lektoratpraktyczne3,03,0605
2 Język obcy (niemiecki)egzamin3,0lektoratpraktyczne1,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne3,03,0604
lektoratpraktyczne3,03,0605

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo zdrowotne konsumentazaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne2,01,0154
2 Ochrona zdrowia publicznegozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0154
wykładyaudytoryjne2,01,0154

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza instrumentalna żywnościzaliczenie5,0wykładyaudytoryjne3,02,0304
laboratoriapraktyczne2,01,0304
2 Instrumentalne metody oceny bezpieczeństwa żywnościzaliczenie5,0wykładyaudytoryjne3,02,0304
laboratoriapraktyczne2,01,0304

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologia przemysłowazaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,0154
laboratoriapraktyczne2,01,0304
2 Podstawy biotechnologizaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,0304
wykładyaudytoryjne2,01,0154