Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,00,003
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,041

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Akwaria i oceanariazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0153
laboratoriapraktyczne1,01,0263
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne2,01,0261
Ekologia wódegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
laboratoriapraktyczne1,01,0151
Fizjologia pracy i wypoczynkuegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
laboratoriapraktyczne1,01,0151
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0261
Logistyka w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Mikrobiologiczne zatrucia w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0151
laboratoriapraktyczne1,01,0261
Obsługa ruchu turystycznegoegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Seminarium dyplomowezaliczenie6,0seminariapraktyczne2,01,0261
seminariapraktyczne2,01,0262
seminariapraktyczne2,01,0263
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne1,01,0262
Towaroznawstwo używekegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,5151
laboratoriapraktyczne1,00,5261
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Zarządzanie jakościązaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Zarządzanie produktem turystycznymzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0152
laboratoriapraktyczne1,01,0152
Zoogeografia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303
2 Prawa konsumenckiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Gastronomia prozdrowotnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
3 Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Żeglarstwoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy użytkowania łodzi motorowych.egzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
2 Sztuka kulinarnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
3 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
4 Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
3 Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Usługi gastronomiczneegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso a kuchnie świataegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0263
laboratoriapraktyczne3,02,0263
2 Statek jako aspekt turystycznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0263
laboratoriapraktyczne3,02,0263
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0263
laboratoriapraktyczne3,02,0263
4 Wyjazdy studyjneegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0263
laboratoriapraktyczne3,02,0263