Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,026
laboratoriapraktyczne2,01,026
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Fizjologia pracy i wypoczynkuegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,026
Mikrobiologiczne zatrucia w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,026
Obsługa ruchu turystycznegoegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,015
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,015
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariapraktyczne2,01,026
Towaroznawstwo używekegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne1,00,526
Zarządzanie jakościązaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy użytkowania łodzi motorowych.egzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
2 Sztuka kulinarnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
3 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261
4 Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0261
laboratoriapraktyczne3,02,0261