Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Ekologia wódegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Logistyka w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,015
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariapraktyczne2,01,026
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystycezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,026
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,015
Zarządzanie produktem turystycznymzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,015
laboratoriapraktyczne1,01,015
Zoogeografia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Gastronomia prozdrowotnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
3 Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Żeglarstwoegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
3 Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
4 Usługi gastronomiczneegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262