Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie
Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Człowiek w procesie pracy | przedmiot wspólny | ||
Etyka biznesu | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
Język angielski | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | 1 / 2 | |
Marketing | przedmiot wspólny | ||
Ochrona własności intelektualnej, BHP i ergonomia (blok) | przedmiot wspólny | ||
Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
Podstawy psychologii | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
Przygotowanie pracy inżynierskiej | przedmiot wspólny | ||
Seminarium dyplomowe | przedmiot wspólny | ||
Technika mowy i emisja głosu | przedmiot wspólny | 2 / 3 | |
Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | ||
Praktyka produkcyjno-organizacyjna | przedmiot wspólny | ||
Biochemia | przedmiot wspólny | ||
Chemia ogólna i nieorganiczna | przedmiot wspólny | ||
Chemia organiczna | przedmiot wspólny | ||
Ekologia i ochrona środowiska | przedmiot wspólny | ||
Ekonomika i zarządzanie | przedmiot wspólny | ||
Fizyka | przedmiot wspólny | ||
Matematyka | przedmiot wspólny | ||
Statystyka | przedmiot wspólny | ||
Analiza i ocena jakości żywności | przedmiot wspólny | ||
Chemia żywności | przedmiot wspólny | ||
Higiena i toksykologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Inżynieria procesowa | przedmiot wspólny | ||
Maszynoznawstwo | przedmiot wspólny | ||
Ogólna technologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Opakowania do żywności | przedmiot wspólny | ||
Reologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | przedmiot wspólny | ||
Akwakultura śródlądowa | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Aparatura przemysłu spożywczego | technologia i żywienie | 8 / 1 | |
Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 1 | |
Biologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymi | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 2 | |
Chłodnictwo i przechowalnictwo | technologia i żywienie | ||
Ekologiczne aspekty w produkcji żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Ekologiczny monitoring środowiska wodnego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 3 | |
Ekstremofile w żywności | technologia i żywienie | 7 / 1 | |
Fizjologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Fizjologia żywienia | technologia i żywienie | ||
Fizjologia żywienia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Genetyka i selekcja ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackich | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 4 | |
Gospodarka rybacka na wodach otwartych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hotelarstwo | przedmiot wspólny | 4 / 1 | |
Hydrobiologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hydrochemia | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 1 | |
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia i żywienie | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | przedmiot wspólny | 4 / 2 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia i żywienie | 7 / 2 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 1 | |
Mikrobiologia żywności | technologia i żywienie | ||
Mikrobiologia żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | przedmiot wspólny | 5 / 1 | |
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 2 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia i żywienie | 6 / 1 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 3 | |
Nutrigenomika | technologia i żywienie | ||
Nutrigenomika | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Obsługa ruchu turystycznego | przedmiot wspólny | 5 / 2 | |
Opakowania żywności i systemy pakujące | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 1 | |
Owoce morza | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 2 | |
Parazytologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy biotechnologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy biotechnologii | technologia i żywienie | ||
Podstawy ekologii wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 3 | |
Podstawy techniki połowów | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia i żywienie | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Porty i statki rybackie | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Procesy membranowe technologii żywności. | technologia żywności pochodzenia wodnego | 1 / 1 | |
Projektowanie nowych produktów mięsnych | technologia i żywienie | 6 / 2 | |
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowej | technologia i żywienie | 8 / 2 | |
Przetwórstwo mięsa drobiowego | technologia i żywienie | ||
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznych | technologia i żywienie | 6 / 3 | |
Reometria żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 4 | |
Surowce rybne | technologia i żywienie | ||
Surowce rzeźne | technologia i żywienie | ||
Systematyka ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | technologia i żywienie | ||
Technologia gastronomiczna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia mięsa | technologia i żywienie | ||
Technologia mleczarska | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia produktów zbożowych | technologia i żywienie | ||
Technologia roślinna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | technologia i żywienie | ||
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, mleka, drobiu) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Toksyny roślin i zwierząt | przedmiot wspólny | 5 / 3 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 4 | |
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 5 | |
Wodne organizmy użytkowe | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 5 | |
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnych | technologia i żywienie | 7 / 3 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | przedmiot wspólny | 4 / 3 | |
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnych | technologia i żywienie | 6 / 4 | |
Zabezpieczenie surowców rybnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia i żywienie | 6 / 5 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 5 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalna | technologia i żywienie | 8 / 3 | |
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 1 / 2 | |
Zanieczyszczenia i ochrona wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 2 | |
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwie | technologia i żywienie | 8 / 4 | |
Żywieniowa promocja zdrowia | technologia i żywienie | 6 / 6 | |
Szkolenie - Biuro Karier | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie BHP | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny |
Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:
Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności technologia żywności pochodzenia wodnego
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Akwakultura śródlądowa | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 1 | |
Biologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymi | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 2 | |
Ekologiczne aspekty w produkcji żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Ekologiczny monitoring środowiska wodnego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 3 | |
Fizjologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Fizjologia żywienia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Genetyka i selekcja ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackich | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 4 | |
Gospodarka rybacka na wodach otwartych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hydrobiologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hydrochemia | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 1 | |
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 1 | |
Mikrobiologia żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 2 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 3 | |
Nutrigenomika | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Opakowania żywności i systemy pakujące | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 1 | |
Owoce morza | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 2 | |
Parazytologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy biotechnologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy ekologii wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 3 | |
Podstawy techniki połowów | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Porty i statki rybackie | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Procesy membranowe technologii żywności. | technologia żywności pochodzenia wodnego | 1 / 1 | |
Reometria żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 4 | |
Systematyka ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia rybna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, mleka, drobiu) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 4 | |
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 5 | |
Wodne organizmy użytkowe | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 5 | |
Zabezpieczenie surowców rybnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 5 | |
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 1 / 2 | |
Zanieczyszczenia i ochrona wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów dla specjalności technologia i żywienie
Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Człowiek w procesie pracy | przedmiot wspólny | ||
Etyka biznesu | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
Język angielski | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | 1 / 2 | |
Marketing | przedmiot wspólny | ||
Ochrona własności intelektualnej, BHP i ergonomia (blok) | przedmiot wspólny | ||
Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
Podstawy psychologii | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
Przygotowanie pracy inżynierskiej | przedmiot wspólny | ||
Seminarium dyplomowe | przedmiot wspólny | ||
Technika mowy i emisja głosu | przedmiot wspólny | 2 / 3 | |
Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | ||
Praktyka produkcyjno-organizacyjna | przedmiot wspólny | ||
Biochemia | przedmiot wspólny | ||
Chemia ogólna i nieorganiczna | przedmiot wspólny | ||
Chemia organiczna | przedmiot wspólny | ||
Ekologia i ochrona środowiska | przedmiot wspólny | ||
Ekonomika i zarządzanie | przedmiot wspólny | ||
Fizyka | przedmiot wspólny | ||
Matematyka | przedmiot wspólny | ||
Statystyka | przedmiot wspólny | ||
Analiza i ocena jakości żywności | przedmiot wspólny | ||
Chemia żywności | przedmiot wspólny | ||
Higiena i toksykologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Inżynieria procesowa | przedmiot wspólny | ||
Maszynoznawstwo | przedmiot wspólny | ||
Ogólna technologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Opakowania do żywności | przedmiot wspólny | ||
Reologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | przedmiot wspólny | ||
Akwakultura śródlądowa | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Aparatura przemysłu spożywczego | technologia i żywienie | 8 / 1 | |
Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 1 | |
Biologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymi | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 2 | |
Chłodnictwo i przechowalnictwo | technologia i żywienie | ||
Ekologiczne aspekty w produkcji żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Ekologiczny monitoring środowiska wodnego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 3 | |
Ekstremofile w żywności | technologia i żywienie | 7 / 1 | |
Fizjologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Fizjologia żywienia | technologia i żywienie | ||
Fizjologia żywienia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Genetyka i selekcja ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackich | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 4 | |
Gospodarka rybacka na wodach otwartych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hotelarstwo | przedmiot wspólny | 4 / 1 | |
Hydrobiologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hydrochemia | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 1 | |
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia i żywienie | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | przedmiot wspólny | 4 / 2 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia i żywienie | 7 / 2 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 1 | |
Mikrobiologia żywności | technologia i żywienie | ||
Mikrobiologia żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | przedmiot wspólny | 5 / 1 | |
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 2 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia i żywienie | 6 / 1 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 3 | |
Nutrigenomika | technologia i żywienie | ||
Nutrigenomika | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Obsługa ruchu turystycznego | przedmiot wspólny | 5 / 2 | |
Opakowania żywności i systemy pakujące | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 1 | |
Owoce morza | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 2 | |
Parazytologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy biotechnologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy biotechnologii | technologia i żywienie | ||
Podstawy ekologii wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 3 | |
Podstawy techniki połowów | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia i żywienie | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Porty i statki rybackie | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Procesy membranowe technologii żywności. | technologia żywności pochodzenia wodnego | 1 / 1 | |
Projektowanie nowych produktów mięsnych | technologia i żywienie | 6 / 2 | |
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowej | technologia i żywienie | 8 / 2 | |
Przetwórstwo mięsa drobiowego | technologia i żywienie | ||
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznych | technologia i żywienie | 6 / 3 | |
Reometria żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 4 | |
Surowce rybne | technologia i żywienie | ||
Surowce rzeźne | technologia i żywienie | ||
Systematyka ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | technologia i żywienie | ||
Technologia gastronomiczna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia mięsa | technologia i żywienie | ||
Technologia mleczarska | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia produktów zbożowych | technologia i żywienie | ||
Technologia roślinna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | technologia i żywienie | ||
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, mleka, drobiu) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Toksyny roślin i zwierząt | przedmiot wspólny | 5 / 3 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 4 | |
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 5 | |
Wodne organizmy użytkowe | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 5 | |
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnych | technologia i żywienie | 7 / 3 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | przedmiot wspólny | 4 / 3 | |
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnych | technologia i żywienie | 6 / 4 | |
Zabezpieczenie surowców rybnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia i żywienie | 6 / 5 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 5 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalna | technologia i żywienie | 8 / 3 | |
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 1 / 2 | |
Zanieczyszczenia i ochrona wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 2 | |
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwie | technologia i żywienie | 8 / 4 | |
Żywieniowa promocja zdrowia | technologia i żywienie | 6 / 6 | |
Szkolenie - Biuro Karier | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie BHP | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny |
Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Człowiek w procesie pracy | przedmiot wspólny | ||
Marketing | przedmiot wspólny | ||
Ochrona własności intelektualnej, BHP i ergonomia (blok) | przedmiot wspólny | ||
Podstawy prawa | przedmiot wspólny | ||
Przygotowanie pracy inżynierskiej | przedmiot wspólny | ||
Seminarium dyplomowe | przedmiot wspólny | ||
Technologia informacyjna | przedmiot wspólny | ||
Wychowanie fizyczne | przedmiot wspólny | ||
Praktyka produkcyjno-organizacyjna | przedmiot wspólny | ||
Biochemia | przedmiot wspólny | ||
Chemia ogólna i nieorganiczna | przedmiot wspólny | ||
Chemia organiczna | przedmiot wspólny | ||
Ekologia i ochrona środowiska | przedmiot wspólny | ||
Ekonomika i zarządzanie | przedmiot wspólny | ||
Fizyka | przedmiot wspólny | ||
Matematyka | przedmiot wspólny | ||
Statystyka | przedmiot wspólny | ||
Analiza i ocena jakości żywności | przedmiot wspólny | ||
Chemia żywności | przedmiot wspólny | ||
Higiena i toksykologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Inżynieria procesowa | przedmiot wspólny | ||
Maszynoznawstwo | przedmiot wspólny | ||
Ogólna technologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Opakowania do żywności | przedmiot wspólny | ||
Reologia żywności | przedmiot wspólny | ||
Technologiczne projektowanie zakładów przemysłu spożywczego | przedmiot wspólny | ||
Akwakultura śródlądowa | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Anatomia ryb i bezkręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Biologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Chłodnictwo i przechowalnictwo | technologia i żywienie | ||
Ekologiczne aspekty w produkcji żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Fizjologia ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Fizjologia żywienia | technologia i żywienie | ||
Fizjologia żywienia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Genetyka i selekcja ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Gospodarka rybacka na wodach otwartych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Hydrobiologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia i żywienie | ||
Kalkulacja produkcji i rachunkowość w przemyśle spożywczym | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Mikrobiologia żywności | technologia i żywienie | ||
Mikrobiologia żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Nutrigenomika | technologia i żywienie | ||
Nutrigenomika | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Parazytologia | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy biotechnologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy biotechnologii | technologia i żywienie | ||
Podstawy techniki połowów | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia i żywienie | ||
Podstawy żywienia człowieka | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Porty i statki rybackie | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Przetwórstwo mięsa drobiowego | technologia i żywienie | ||
Surowce rybne | technologia i żywienie | ||
Surowce rzeźne | technologia i żywienie | ||
Systematyka ryb | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia gastronomiczna | technologia i żywienie | ||
Technologia gastronomiczna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia mięsa | technologia i żywienie | ||
Technologia mleczarska | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia i żywienie | ||
Technologia produktów ubocznych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia produktów zbożowych | technologia i żywienie | ||
Technologia roślinna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | technologia i żywienie | ||
Technologia rybna | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia spożywczych produktów fermentowanych | technologia i żywienie | ||
Technologia żywności pochodzenia roślinnego (technologia produktów roślinnych, zbożowych, fermentowanych) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, mleka, drobiu) | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Zabezpieczenie surowców rybnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | ||
Szkolenie - Biuro Karier | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie BHP | przedmiot wspólny | ||
Szkolenie biblioteczne | przedmiot wspólny |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Etyka biznesu | przedmiot wspólny | 2 / 1 | |
Podstawy psychologii | przedmiot wspólny | 2 / 2 | |
Technika mowy i emisja głosu | przedmiot wspólny | 2 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Język angielski | przedmiot wspólny | 1 / 1 | |
Język niemiecki | przedmiot wspólny | 1 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Aparatura przemysłu spożywczego | technologia i żywienie | 8 / 1 | |
Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowej | technologia i żywienie | 8 / 2 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalna | technologia i żywienie | 8 / 3 | |
Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwie | technologia i żywienie | 8 / 4 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Biologia i wykorzystywanie kręgowców wodnych | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 1 | |
Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymi | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 2 | |
Ekologiczny monitoring środowiska wodnego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 3 | |
Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackich | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 4 | |
Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologii | technologia żywności pochodzenia wodnego | 8 / 5 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Ekstremofile w żywności | technologia i żywienie | 7 / 1 | |
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia i żywienie | 7 / 2 | |
Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnych | technologia i żywienie | 7 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Hotelarstwo | przedmiot wspólny | 4 / 1 | |
Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywności | przedmiot wspólny | 4 / 2 | |
Wykrywanie alergenów w żywności | przedmiot wspólny | 4 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Hydrochemia | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 1 | |
Zanieczyszczenia i ochrona wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 3 / 2 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Metody instrumentalne w analizie żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 1 | |
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 2 | |
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 3 | |
Reometria żywności | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 4 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia żywności pochodzenia wodnego | 7 / 5 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywności | przedmiot wspólny | 5 / 1 | |
Obsługa ruchu turystycznego | przedmiot wspólny | 5 / 2 | |
Toksyny roślin i zwierząt | przedmiot wspólny | 5 / 3 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnej | technologia i żywienie | 6 / 1 | |
Projektowanie nowych produktów mięsnych | technologia i żywienie | 6 / 2 | |
Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznych | technologia i żywienie | 6 / 3 | |
Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnych | technologia i żywienie | 6 / 4 | |
Zagrożenia mikrobiologiczne | technologia i żywienie | 6 / 5 | |
Żywieniowa promocja zdrowia | technologia i żywienie | 6 / 6 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Opakowania żywności i systemy pakujące | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 1 | |
Owoce morza | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 2 | |
Podstawy ekologii wód | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 3 | |
Toksyny roślin i zwierząt | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 4 | |
Wodne organizmy użytkowe | technologia żywności pochodzenia wodnego | 6 / 5 |
Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1
Przedmiot | Specjalność | Moduł | Blok/Grupa ob. |
---|---|---|---|
Procesy membranowe technologii żywności. | technologia żywności pochodzenia wodnego | 1 / 1 | |
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego | technologia żywności pochodzenia wodnego | 1 / 2 |