Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Biologia (N1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny14 / 1
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Behawior rozroduprzedmiot wspólny12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny13 / 1
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny8 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny13 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny7 / 1
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny10 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny8 / 2
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny9 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny9 / 2
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny7 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny12 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny9 / 3
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny9 / 4
Filozofia przyrodyprzedmiot wspólny1 / 1
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
GMOprzedmiot wspólny11 / 1
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny10 / 3
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny13 / 3
Historia sztukiprzedmiot wspólny1 / 2
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny15 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny15 / 2
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5
Kriogenikaprzedmiot wspólny12 / 3
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny8 / 3
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Mikologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny10 / 4
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny7 / 3
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy etykiprzedmiot wspólny1 / 3
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny14 / 3
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Terapie genoweprzedmiot wspólny11 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny2 / 5
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Proteomikaprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny14 / 1
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Behawior rozroduprzedmiot wspólny12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny13 / 1
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny8 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny13 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny7 / 1
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny10 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny8 / 2
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny9 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny9 / 2
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny7 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny12 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny9 / 3
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny9 / 4
Filozofia przyrodyprzedmiot wspólny1 / 1
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
GMOprzedmiot wspólny11 / 1
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny10 / 3
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny13 / 3
Historia sztukiprzedmiot wspólny1 / 2
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny15 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny15 / 2
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5
Kriogenikaprzedmiot wspólny12 / 3
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny8 / 3
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Mikologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny10 / 4
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny7 / 3
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy etykiprzedmiot wspólny1 / 3
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny14 / 3
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Terapie genoweprzedmiot wspólny11 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny2 / 5
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Proteomikaprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny14 / 1
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Behawior rozroduprzedmiot wspólny12 / 1
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny13 / 1
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny8 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny13 / 2
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny7 / 1
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny10 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny8 / 2
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny9 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny9 / 2
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny7 / 2
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny10 / 2
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny12 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny9 / 3
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny9 / 4
Filozofia przyrodyprzedmiot wspólny1 / 1
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
GMOprzedmiot wspólny11 / 1
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny10 / 3
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny13 / 3
Historia sztukiprzedmiot wspólny1 / 2
Informatykaprzedmiot wspólny
Język angielskiprzedmiot wspólny15 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny15 / 2
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5
Kriogenikaprzedmiot wspólny12 / 3
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny11 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny8 / 3
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Mikologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny10 / 4
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny7 / 3
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy etykiprzedmiot wspólny1 / 3
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny14 / 3
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny1 / 4
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny1 / 5
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny13 / 4
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Terapie genoweprzedmiot wspólny11 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny8 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny14 / 4
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny7 / 4
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny2 / 5
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Proteomikaprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Antyoksydantyprzedmiot wspólny14 / 1
Mikologiaprzedmiot wspólny14 / 2
Podstawy immunologiiprzedmiot wspólny14 / 3
Wprowadzenie do biochemii klinicznejprzedmiot wspólny14 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Apifaunaprzedmiot wspólny3 / 1
Migracje zwierzątprzedmiot wspólny3 / 2
Protozoologiaprzedmiot wspólny3 / 3
Łowiectwoprzedmiot wspólny3 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Behawior rozroduprzedmiot wspólny12 / 1
Embriologia eksperymentalna ssakówprzedmiot wspólny12 / 2
Kriogenikaprzedmiot wspólny12 / 3

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Informatykaprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy ekonomiiprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzania przedsiębiorstwem i elementy prawaprzedmiot wspólny
Wybrane elementy higieny człowiekaprzedmiot wspólny
Praktyka specjalizacyjnaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Biofizykaprzedmiot wspólny
Chemia bioorganicznaprzedmiot wspólny
Chemia ogólnaprzedmiot wspólny
Fizykaprzedmiot wspólny
Matematykaprzedmiot wspólny
Anatomiaprzedmiot wspólny
Badania in vivo i in vitroprzedmiot wspólny
Biologia komórkiprzedmiot wspólny
Biologia molekularnaprzedmiot wspólny
Biologia rozwojuprzedmiot wspólny
Botanikaprzedmiot wspólny
Botanika systematycznaprzedmiot wspólny
Ekologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ekologia zwierzątprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizjologia zwierzątprzedmiot wspólny
Genetyka ogólnaprzedmiot wspólny
Genomikaprzedmiot wspólny
Histologia zwierzątprzedmiot wspólny
Inżynieria genetycznaprzedmiot wspólny
Mikrobiologia ogólnaprzedmiot wspólny
Ochrona bioróżnorodnościprzedmiot wspólny
Ochrona środowiskaprzedmiot wspólny
Podstawy biotechnologiiprzedmiot wspólny
Praca dyplomowa (licencjacka)przedmiot wspólny
Proteomikaprzedmiot wspólny
Seminarium licencjackieprzedmiot wspólny
Warsztaty naukoweprzedmiot wspólny
Zoologia bezkręgowcówprzedmiot wspólny
Zoologia kręgowcówprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z botanikiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z ekologiiprzedmiot wspólny
Ćwiczenia terenowe z zoologiiprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bioaktywność jajprzedmiot wspólny13 / 1
Bioklimatologiaprzedmiot wspólny13 / 2
Historia przetwórstwa żywnościprzedmiot wspólny13 / 3
Przemiany biologiczne w produktach pochodzenia zwierzęcegoprzedmiot wspólny13 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biochemia dopinguprzedmiot wspólny8 / 1
Biotransformacja wątrobowaprzedmiot wspólny8 / 2
Metody in vitro i in vivo w ocenie toksyczności ksenobiotykówprzedmiot wspólny8 / 3
Toksykologiaprzedmiot wspólny8 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biologia zwierząt laboratoryjnychprzedmiot wspólny7 / 1
Ekologiczne użytkowanie wybranych gatunków przeżuwaczyprzedmiot wspólny7 / 2
Patogeny chorób owadów użytkowychprzedmiot wspólny7 / 3
Zwierzęta synantropijneprzedmiot wspólny7 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biotechnologia środowiskaprzedmiot wspólny10 / 1
Ekotoksykologiaprzedmiot wspólny10 / 2
Geologia z gleboznawstwemprzedmiot wspólny10 / 3
Monitoring biologicznyprzedmiot wspólny10 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Chronobiologiaprzedmiot wspólny6 / 1
Ekofizjologia zwierzątprzedmiot wspólny6 / 2
Fizjologia noworodkaprzedmiot wspólny6 / 3
Fizjologia wysiłku fizycznego i bezczynnościprzedmiot wspólny6 / 4
Komunikacja komórkowaprzedmiot wspólny6 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Człowiek i środowiskoprzedmiot wspólny5 / 1
Metabolizm informacyjnyprzedmiot wspólny5 / 2
Organizm w czasie i przestrzeniprzedmiot wspólny5 / 3
Socjologiczne aspekty ochrony przyrodyprzedmiot wspólny5 / 4
Walory naturalne i antropogeniczne Pomorza Zachodniegoprzedmiot wspólny5 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Dobrostan zwierzątprzedmiot wspólny9 / 1
Domestykacjaprzedmiot wspólny9 / 2
Etologiaprzedmiot wspólny9 / 3
Ewolucjonizmprzedmiot wspólny9 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Filozofia przyrodyprzedmiot wspólny1 / 1
Historia sztukiprzedmiot wspólny1 / 2
Podstawy etykiprzedmiot wspólny1 / 3
Podstawy psychologiiprzedmiot wspólny1 / 4
Podstawy socjologiiprzedmiot wspólny1 / 5

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
GMOprzedmiot wspólny11 / 1
Metody genetyki molekularnej w diagnostyceprzedmiot wspólny11 / 2
Terapie genoweprzedmiot wspólny11 / 3

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 15

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny15 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny15 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy racjonalnego żywienia i dietetykiprzedmiot wspólny4 / 1
Wybrane zagadnienia z technologii żywnościprzedmiot wspólny4 / 2
Zioła i ich zastosowanieprzedmiot wspólny4 / 3
Żywność funkcjonalnaprzedmiot wspólny4 / 4

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Przyrodnicze inspiracje w sztuceprzedmiot wspólny2 / 1
Ptaki w mitologii, religii i kulturzeprzedmiot wspólny2 / 2
Rośliny w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 3
Zwierzęta w kulturze i sztuceprzedmiot wspólny2 / 4
Zwierzęta w sztuce prehistorycznejprzedmiot wspólny2 / 5