Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienia (N3)

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo żywnościegzamin3,0konwersatoriaaudytoryjne3,01,4207
Dobrostan zwierząt doświadczalnych i hodowlanych w świetle prawazaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,00,5151
Dydaktyka szkoły wyższej i nowoczesne techniki kształceniaegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,5111
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5111
wykładyaudytoryjne0,50,542
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,542
Grzyby w biotechnologiizaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,00,5153
Metodologia badań naukowychzaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,00,7102
Metody pozyskiwania i przetwarzania danych w badaniach naukowychzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5201
Mikrobiologia stosowanazaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,00,5152
Nauka i etos nauczyciela akademickiegozaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,5104
Pedagogika szkoły wyższejegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,5122
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,5152
Psychologiczne i aksjologiczne podstawy procesu kształcenia w szkole wyższejegzamin2,0wykładyaudytoryjne0,50,561
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,5111
wykładyaudytoryjne0,50,542
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,542
Seminaria z opiekunem naukowym/promotoremzaliczenie0,0konwersatoriaaudytoryjne0,00,0102
konwersatoriaaudytoryjne0,00,0104
konwersatoriaaudytoryjne0,00,0206
konwersatoriaaudytoryjne0,00,0208
Seminarium prowadzone przez kierownika SDzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne1,00,3101
konwersatoriaaudytoryjne1,00,4103
Techniki mowy i emisja głosuzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne0,50,543
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,543
Technologia żywności pochodzenia roślinnegoegzamin3,0konwersatoriaaudytoryjne3,01,4205
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcegoegzamin3,0konwersatoriaaudytoryjne3,01,4206
Toksyny organizmów wodnych i lądowychzaliczenie1,0konwersatoriaaudytoryjne1,00,6154

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Produkty mleczarskie, własności funkcjonalne i metody produkcjizaliczenie5,0konwersatoriaaudytoryjne5,02,0155
2 Wpływ diety na psychofizyczne uwarunkowania dobrego samopoczuciazaliczenie5,0konwersatoriaaudytoryjne5,00,6155

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,6303
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,9454
2 Język obcy (niemiecki)egzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,6303
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,00,9454

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiaegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,00,9204
2 Ekonomiaegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,00,9204
3 Filozofiaegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,00,9204

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Komunikacja interpersonalna i techniki negocjacji w zawodzie nauczyciela akademickiego (fakultatywny)zaliczenie5,0wykładyaudytoryjne5,03,0153
2 Ogólna metodologia nauki (fakultatywny)zaliczenie5,0wykładyaudytoryjne5,03,0153
3 Zachowania społeczne i etykieta zawodu nauczyciela akademickiegozaliczenie5,0wykładyaudytoryjne5,03,0153