Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (S1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Wychowanie fizyczne 1zaliczenie0,0wychowanie fizycznepraktyczne0,00,030

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Alergie i nietolerancje pokarmowezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne3,01,230
Dietetyka 1egzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,845
wykładyaudytoryjne3,01,330
Fizjologia żywieniaegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne3,01,945
Nutrigenomika w dietetycezaliczenie5,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne3,01,530

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Gastronomia i cateringzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,230
laboratoriapraktyczne2,01,230

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,02,4604
lektoratpraktyczne4,02,6605
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,02,4604
lektoratpraktyczne4,02,6605

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo środowiskowe a jakość diety człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6153
wykładyaudytoryjne1,00,6153
2 Pierwiastki śladowe w diecie człowieka w aspekcie toksykologicznymzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6153
laboratoriapraktyczne1,00,6153

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioimmobilizacjazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6153
wykładyaudytoryjne1,00,6153
2 Dodatki do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6153
laboratoriapraktyczne1,00,6153