Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Dietetyka (S1)
specjalność: Dietetyka w gastronomii i cateringu

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praca dyplomowazaliczenie10,0praca dyplomowapraktyczne10,00,50
Prowadzenie działalności gospodarczejzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,230
laboratoriapraktyczne2,01,230

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Żywność funkcjonalna i immunomodulujące składniki dietyzaliczenie4,0wykładyaudytoryjne2,01,330
laboratoriapraktyczne2,01,330
Żywność tradycyjna i regionalna w planowaniu żywieniazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne2,01,230

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Dietetyczne wyroby cukierniczezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne1,00,615
Diety alternatywne w cateringuzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne2,01,230
laboratoriapraktyczne1,00,615

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Systemy jakości żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6156
laboratoriapraktyczne1,00,6156
2 Towaroznawstwo szczególnych kategorii żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6156
laboratoriapraktyczne1,00,6156