Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,230

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Dietetykaegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,435
wykładyaudytoryjne3,01,945
Fizjologia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,330
wykładyaudytoryjne3,01,945
Organizacja i funkcjonowanie małych firmzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,230
wykładyaudytoryjne1,00,615
Podstawy technologicznego projektowania zakładów przemysłu spożywczegoegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,715
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
Podstawy technologii gastronomicznejzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,820
laboratoriapraktyczne2,01,435
Podstawy technologii roślinnejegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,715
laboratoriapraktyczne2,01,230

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Interakcje składników diety z lekami u pacjentów poradni dietetycznejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8205
laboratoriapraktyczne1,00,6155
2 Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowaniazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8205
laboratoriapraktyczne1,00,6155
3 Zasady i organizacja pracy w gabinetach dietetycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6155
wykładyaudytoryjne1,00,8205
4 Żywienie w sporciezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,6155
wykładyaudytoryjne1,00,8205
5 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8205
laboratoriapraktyczne1,00,6155