Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne3,01,845
Podstawy genetyki człowieka z elementami nutrigenomikiegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,230
wykładyaudytoryjne3,01,330

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Fizjologia żywieniaegzamin6,0laboratoriapraktyczne2,01,330
wykładyaudytoryjne4,01,945
Patofizjologiaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne3,01,845
Podstawy technologii mleczarskiejegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne1,00,715
Podstawy technologii spożywczych produktów fermentowanychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne2,00,615

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02