Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Budowa ustroju ludzkiegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne2,01,230
Podstawy biotechnologiiegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,715
Podstawy przetwórstwa surowców drobiowychegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,715
laboratoriapraktyczne2,01,230
Podstawy technologii mięsaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne2,01,330
Żywienie człowiekaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,330
laboratoriapraktyczne3,01,230

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,00,0180

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,6605

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Immunomodulujące składniki dietyzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8204
laboratoriapraktyczne1,00,6154
2 Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8204
laboratoriapraktyczne1,00,6154
3 Żywność tradycyjna i regionalna w żywieniuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,8204
laboratoriapraktyczne1,00,6154