Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Hydrobiologia organizmów wodnych użytecznych w technologiiegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,51,318
laboratoriapraktyczne2,51,218
Hydrochemiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,49
wykładyaudytoryjne1,00,49
Podstawy żywienia człowiekaegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne3,00,818
Produkcja surowców pochodzenia wodnegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,00,818
laboratoriapraktyczne3,01,127
Technologia gastronomicznazaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,00,718
laboratoriapraktyczne3,01,127

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,01,2304
lektoratpraktyczne3,01,6405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,01,2304
lektoratpraktyczne3,01,6405