Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,49
wykładyaudytoryjne1,00,818
Podstawy technologii mięsa i surowców drobiowychegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,00,818
laboratoriapraktyczne2,00,718
Podstawy technologii żywności pochodzenia roślinnegoegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,00,818
laboratoriapraktyczne3,01,127
Systematyka organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,00,69
wykładyaudytoryjne2,01,218
Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczegozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne1,00,49

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,01,2304
lektoratpraktyczne3,01,6405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,01,2304
lektoratpraktyczne3,01,6405

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekologiczny monitoring środowiska wodnegozaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5124
laboratoriapraktyczne1,00,494
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,494
wykładyaudytoryjne1,00,5124
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,4124
laboratoriapraktyczne1,00,394
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,6124
laboratoriaaudytoryjne1,00,694