Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Człowiek w procesie pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,26
Technologia informacyjnazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,49
laboratoriapraktyczne2,00,718

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,00,818
laboratoriapraktyczne2,00,718

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,49
laboratoriapraktyczne2,00,718
Inżynieria procesowaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne3,00,618
wykładyaudytoryjne2,00,718
Mikrobiologia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne1,00,49
Reologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,00,49
laboratoriapraktyczne1,00,49

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Zabezpieczenie surowców pochodzenia wodnegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,00,718
wykładyaudytoryjne2,00,818

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,01,2304
lektoratpraktyczne3,01,6405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,01,2304
lektoratpraktyczne3,01,6405

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,493
wykładyaudytoryjne1,00,5123
2 Podstawy ekologii wódzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,493
wykładyaudytoryjne1,00,5123
3 Procesy membranowe technologii żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,493
wykładyaudytoryjne1,00,4123