Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S3)

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
ALIEN WATER ANIMAL SPECIES – INTRODUCTION, CURRENT STATUS, PERSPECTIVESzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
ANALYSIS OF LOCAL FISH MARKETS IN SELECTED COUNTRIES OF THE WORLDzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,02,030
ANTARCTIC MARINE RESOURCESzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
AQUACULTUREzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
AQUAPONICSzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,02,030
laboratoriapraktyczne3,02,030
AQUARIUM SCIENCEzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
AQUATIC ECOTOXICOLOGYzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
AQUATOURISMzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
BIOPROCESS AND MEMBRAN TECHNOLOGYzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
BIOTECHNOLOGY IN MEAT PRODUCTIONegzamin6,0warsztatypraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
CHEMICAL MONITORING OF FOOD AND ENVIRONMENTegzamin3,0laboratoriapraktyczne3,02,030
CONSERVATION GENETICSzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
CONSERVATION OF AQUATIC ANIMALS IN POLAND AND IN THE WORLDzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
DAIRY TECHNOLOGYzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
DETECTION OF MISLABELED FISHERIES PRODUCTSzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
EMBRYOPHYSIOLOGY AND COMPARATIVE ANATOMY OF FISHESzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
ENZYMES IN FOOD PROCESSINGzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
FISH BIOLOGYzaliczenie6,0laboratoriaaudytoryjne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
FISH DISEASE AND DIAGNOSTICzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
FISH INDUSTRY BY-PRODUCTSzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
FISH TECHNOLOGYzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
FISHERIES MANAGEMENT AND NEW FISH CATCHING TECHNIQUESzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
FISHES IN AQUACULTURE AND RECREATIONAL FISHING IN THE WORLDzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
FOOD ADDITIVES AND AUXILIARY SUBSTANCESzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
FOOD MICROBIOLOGYzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
GENERAL MICROBIOLOGYzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
GENETIC CONTROL OF MEAT QUALITY TRAITSzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
GENETICS AND FISH SELECTIONegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,02,030
laboratoriapraktyczne3,02,030
HATCHING PRACTISES AND STOCKING MATERIAL PRODUCTIONzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
HYDROCHEMISTRYzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,02,030
laboratoriapraktyczne3,02,030
HYGIENE AND TOXICOLOGY OF FOODzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
HYGIENE IN FOOD INDUSTRYzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
INSTRUMETAL ANALYSIS IN TOXICOLOGICAL STUDIESzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne4,03,045
INTRODUCTION TO CHEMICAL ANALYSISzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
INTRODUCTION TO HUMAN PHYSIOLOGY AND NUTRITIONegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,02,030
laboratoriaaudytoryjne3,02,030
ISOLATES, CONCENTRATES AND BIOPREPARATES FROM FISHzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
MATEMATICS WITH BASICS OF STATISTICSegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
MEAT TECHNOLOGYzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
PESTS IN FOOD INDUSTRY AND THEIR CONTROLegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,00,015
laboratoriaaudytoryjne3,00,030
PLANT TECHNOLOGYzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030
PROCESSING OF BY-PRODUCTSegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,02,030
laboratoriapraktyczne3,02,030
SELECTED TOXICOLOGY PARTSegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
SEMINAR THESISzaliczenie30,0wykładyaudytoryjne15,00,030
laboratoriapraktyczne15,00,030
TECHNIQUES OF MOLECULAR BIOLOGYzaliczenie6,0laboratoriapraktyczne3,00,030
wykładyaudytoryjne3,00,030
TECHNOLOGY OF BAKERY AND CONFECTIONERY PRODUCTSegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,02,030
laboratoriapraktyczne3,02,030
TECHNOLOGY OF SNACK AND CONVENIENCE FOOD BASED ON FISH AND SEAFOODegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,03,030
wykładyaudytoryjne3,02,030
TOXICOLOGICAL METHODS OF THE ENVIRONMENT QUALITY CONTROLegzamin3,0laboratoriapraktyczne3,02,030
WASTE MANAGEMENT IN AQUACULTUREzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne3,00,030
laboratoriapraktyczne3,00,030