Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Budowa ustroju ludzkiegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne3,01,545
laboratoriapraktyczne2,01,530
Podstawy biotechnologiiegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,815
wykładyaudytoryjne1,00,515
Podstawy przetwórstwa surowców drobiowychegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne2,01,330
Podstawy technologii mięsaegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,530
Żywienie człowiekaegzamin6,0wykładyaudytoryjne3,01,030
laboratoriapraktyczne3,01,530

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie6,0praktykipraktyczne6,01,0180

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza i ocena jakości żywieniazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5154
laboratoriapraktyczne1,00,8154
2 Biochemia żywieniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8154
wykładyaudytoryjne1,00,5154
3 Biochemiczna analiza i interpretacja stanu odżywienia człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8154
wykładyaudytoryjne1,00,5154
4 Profilaktyka negatywnych skutków współczesnego stylu życiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8154
wykładyaudytoryjne1,00,5154
5 Składniki żywności a odpornośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8154
wykładyaudytoryjne1,00,5154
6 Żywność tradycyjna i regionalna w żywieniuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5154
laboratoriapraktyczne1,00,8154