Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,815

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Dietetykaegzamin7,0laboratoriapraktyczne3,01,530
wykładyaudytoryjne4,01,545
Fizjologia człowiekaegzamin8,0wykładyaudytoryjne4,01,545
laboratoriapraktyczne4,02,145
Organizacja i funkcjonowanie małych firmzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,130
wykładyaudytoryjne1,00,515
Podstawy technologii gastronomicznejzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne2,01,330
Podstawy technologii roślinnejegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,00,515
laboratoriapraktyczne2,01,330

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Interakcje składników diety z lekami u pacjentów poradni dietetycznejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5155
laboratoriapraktyczne1,00,8155
2 Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowaniazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,5155
laboratoriapraktyczne1,00,8155
3 Zasady i organizacja pracy w gabinetach dietetycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8155
wykładyaudytoryjne1,00,5155
4 Żywienie w sporciezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8155
wykładyaudytoryjne1,00,5155
5 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,8155
wykładyaudytoryjne1,00,5155