Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Ichtiologia i akwakultura (S1)
specjalność: Biotechnologia rybacka i akwakultura
Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 6:
Moduły/Przedmioty specjalnościowe
Przedmiot | zaliczenie | ECTS (semestr) | forma dydaktyczna | typ zajęć | ECTS (forma) | ECTS kontaktowe | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Biotechnologia rybacka | zaliczenie | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | |||
Gospodarka odpadami w obiektach akwakultury | egzamin | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 2,0 | 1,0 | 30 |
laboratoria | praktyczne | 3,0 | 1,0 | 30 | |||
Paszoznawstwo oraz żywienie ryb i skorupiaków | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 | |||
Podstawy ekonomiki i zarządzania przedsiębiorstwem akwakultury | zaliczenie | 5,0 | wykłady | audytoryjne | 5,0 | 1,0 | 30 |
Seminarium dyplomowe | zaliczenie | 2,0 | seminaria | audytoryjne | 2,0 | 2,0 | 15 |
Wylęgarnictwo oraz produkcja materiału zarybieniowego | egzamin | 6,0 | laboratoria | praktyczne | 3,0 | 2,0 | 45 |
wykłady | audytoryjne | 3,0 | 1,0 | 30 |