Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Żywienie człowieka - promocja zdrowiaWydział Wydział Biotechnologii i Hodowli ZwierzątWydział Budownictwa i ArchitekturyWydział EkonomicznyWydział ElektrycznyWydział InformatykiWydział Inżynierii Mechanicznej i MechatronikiWydział Kształtowania Środowiska i RolnictwaWydział Nauk o Żywności i RybactwaWydział Techniki Morskiej i TransportuWydział Technologii i Inżynierii ChemicznejKierunek Żywienie człowieka - promocja zdrowiapozostałe kierunki i dyscyplinyEfekty kształcenia WiedzaUmiejętnościKompetencje społecznePlany studiów Plan semestru 1.Plan semestru 2.Plan semestru 3.Zestawienie zbiorcze planów semestralnychSylabusy Wykaz przedmiotówWszystkie przedmioty z kierunkuPrzedmioty ze specjalności przedmioty wspólnePrzedmioty z modułu przedmioty spoza modułówPrzedmioty z bloku obieralnego przedmioty spoza bloków obieralnychSylabusy - pełny wykaz przedmiotów:PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob. Chemia żywności w kontekście jej właściwości prozdrowotnychprzedmiot wspólny Czynniki wpływające na zachowania żywieniowe człowiekaprzedmiot wspólny Dietetykaprzedmiot wspólny Egzamin końcowyprzedmiot wspólny Metodyka nauczania przedmiotów zawodowychprzedmiot wspólny Mody i systemy żywienioweprzedmiot wspólny Podstawy higieny żywnościprzedmiot wspólny Podstawy żywienia człowiekaprzedmiot wspólny Szkolenie z zakresu obsługi programów komputerowych dotyczących oceny sposobu żywieniaprzedmiot wspólny Technologia przygotowywania potrawprzedmiot wspólny Toksykologia żywnościprzedmiot wspólny Ustawodawstwo żywnościoweprzedmiot wspólny Antropometryczna analiza stanu odżywieniaprzedmiot wspólny Fizjologia człowieka z elementami anatomiiprzedmiot wspólny Żywieniowa promocja zdrowiaprzedmiot wspólny Alergie pokarmoweprzedmiot wspólny Edukacja i poradnictwo żywienioweprzedmiot wspólny Fizjologia żywienia człowiekaprzedmiot wspólny Zioła i przyprawy w żywieniu człowiekaprzedmiot wspólny Żywienie w różnych stanach fizjologicznychprzedmiot wspólnySylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob. Chemia żywności w kontekście jej właściwości prozdrowotnychprzedmiot wspólny Czynniki wpływające na zachowania żywieniowe człowiekaprzedmiot wspólny Dietetykaprzedmiot wspólny Egzamin końcowyprzedmiot wspólny Metodyka nauczania przedmiotów zawodowychprzedmiot wspólny Mody i systemy żywienioweprzedmiot wspólny Podstawy higieny żywnościprzedmiot wspólny Podstawy żywienia człowiekaprzedmiot wspólny Szkolenie z zakresu obsługi programów komputerowych dotyczących oceny sposobu żywieniaprzedmiot wspólny Technologia przygotowywania potrawprzedmiot wspólny Toksykologia żywnościprzedmiot wspólny Ustawodawstwo żywnościoweprzedmiot wspólny Antropometryczna analiza stanu odżywieniaprzedmiot wspólny Fizjologia człowieka z elementami anatomiiprzedmiot wspólny Żywieniowa promocja zdrowiaprzedmiot wspólny Alergie pokarmoweprzedmiot wspólny Edukacja i poradnictwo żywienioweprzedmiot wspólny Fizjologia żywienia człowiekaprzedmiot wspólny Zioła i przyprawy w żywieniu człowiekaprzedmiot wspólny Żywienie w różnych stanach fizjologicznychprzedmiot wspólnySylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob. Chemia żywności w kontekście jej właściwości prozdrowotnychprzedmiot wspólny Czynniki wpływające na zachowania żywieniowe człowiekaprzedmiot wspólny Dietetykaprzedmiot wspólny Egzamin końcowyprzedmiot wspólny Metodyka nauczania przedmiotów zawodowychprzedmiot wspólny Mody i systemy żywienioweprzedmiot wspólny Podstawy higieny żywnościprzedmiot wspólny Podstawy żywienia człowiekaprzedmiot wspólny Szkolenie z zakresu obsługi programów komputerowych dotyczących oceny sposobu żywieniaprzedmiot wspólny Technologia przygotowywania potrawprzedmiot wspólny Toksykologia żywnościprzedmiot wspólny Ustawodawstwo żywnościoweprzedmiot wspólny Antropometryczna analiza stanu odżywieniaprzedmiot wspólny Fizjologia człowieka z elementami anatomiiprzedmiot wspólny Żywieniowa promocja zdrowiaprzedmiot wspólny Alergie pokarmoweprzedmiot wspólny Edukacja i poradnictwo żywienioweprzedmiot wspólny Fizjologia żywienia człowiekaprzedmiot wspólny Zioła i przyprawy w żywieniu człowiekaprzedmiot wspólny Żywienie w różnych stanach fizjologicznychprzedmiot wspólnySylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob. Chemia żywności w kontekście jej właściwości prozdrowotnychprzedmiot wspólny Czynniki wpływające na zachowania żywieniowe człowiekaprzedmiot wspólny Dietetykaprzedmiot wspólny Egzamin końcowyprzedmiot wspólny Metodyka nauczania przedmiotów zawodowychprzedmiot wspólny Mody i systemy żywienioweprzedmiot wspólny Podstawy higieny żywnościprzedmiot wspólny Podstawy żywienia człowiekaprzedmiot wspólny Szkolenie z zakresu obsługi programów komputerowych dotyczących oceny sposobu żywieniaprzedmiot wspólny Technologia przygotowywania potrawprzedmiot wspólny Toksykologia żywnościprzedmiot wspólny Ustawodawstwo żywnościoweprzedmiot wspólny Antropometryczna analiza stanu odżywieniaprzedmiot wspólny Fizjologia człowieka z elementami anatomiiprzedmiot wspólny Żywieniowa promocja zdrowiaprzedmiot wspólny Alergie pokarmoweprzedmiot wspólny Edukacja i poradnictwo żywienioweprzedmiot wspólny Fizjologia żywienia człowiekaprzedmiot wspólny Zioła i przyprawy w żywieniu człowiekaprzedmiot wspólny Żywienie w różnych stanach fizjologicznychprzedmiot wspólny