Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Żywienie człowieka - promocja zdrowia

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywności w kontekście jej właściwości prozdrowotnychzaliczenie6,0wykładyaudytoryjne6,01,440
Podstawy żywienia człowiekazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,512
Technologia przygotowywania potrawzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,47
laboratoriapraktyczne2,00,414
Ustawodawstwo żywnościowezaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,38

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Fizjologia człowieka z elementami anatomiizaliczenie5,0wykładyaudytoryjne2,00,414
laboratoriapraktyczne3,00,514