Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,073
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,00,004
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,041

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,094
Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne2,01,0181
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092
Seminarium dyplomowezaliczenie3,0seminariaaudytoryjne1,01,0162
seminariaaudytoryjne1,01,0163
seminariaaudytoryjne1,01,0164
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,092
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne2,01,0181
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
Towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne2,01,0181
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
laboratoriapraktyczne2,01,0183
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
Towaroznawstwo używekzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,061
laboratoriapraktyczne1,01,0121
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,063
laboratoriapraktyczne1,01,0123
Zarządzanie produktemzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092
Żywienie różnych grup ludnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,092
laboratoriapraktyczne1,01,092

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiiegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
2 Prawa konsumenckieegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
2 Jakość surowców i produktówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
4 Protokół dyplomatycznyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
5 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metodyka badań laboratoryjnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
2 Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
3 Towaroznawstwo produktów piekarniczychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
4 Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
5 Usługi gastronomiczneegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
3 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
4 Towaroznawstwo biopreparatówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
5 Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
2 Fizjologia pracyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
3 Gastronomia prozdrowotnaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
4 Reologia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
5 Sztuka kulinarnaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Statek jako aspekt turystycznyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293
2 Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293
4 Wyjazdy studyjneegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293
5 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0103
laboratoriapraktyczne3,02,0293