Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,016
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,09
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09
Zarządzanie produktemzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09
Żywienie różnych grup ludnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne1,01,09

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
3 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
4 Towaroznawstwo biopreparatówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
5 Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
2 Fizjologia pracyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
3 Gastronomia prozdrowotnaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
4 Reologia żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
5 Sztuka kulinarnaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292