Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,09
laboratoriapraktyczne2,01,018
Towaroznawstwo używekzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,06
laboratoriapraktyczne1,01,012

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
2 Jakość surowców i produktówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
4 Protokół dyplomatycznyegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
5 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metodyka badań laboratoryjnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
2 Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
3 Towaroznawstwo produktów piekarniczychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
4 Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291
5 Usługi gastronomiczneegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0101
laboratoriapraktyczne3,02,0291